Høst er suppetid <3


Finnes det noe bedre enn rykende varme, velsmakende og sunne supper med nybakt brød eller rundstykker til.. 🙂

Suppe er fantastisk ❤ Det er mat som er fin å dele, den passer til hverdags, og som forrett til den store festen eller som dessert. Den er også fin hyttemat, og man kan også ta den på termos på tur. En god suppe trenger ikke å være et omfattende prosjekt. Bare propp den full av smak og næring, så gir den glede og varme til både kropp og sjel ❤

På årets Matstreif kjøpte jeg Søstrene Isachsens suppebok. Søstrene har gjort supper til sitt levebrød. I denne boken deler de sine beste oppskrifter, og jeg har tenkt å teste ut flere av dem.

Søstrenes motto er: ekte sunt og smakfullt, gleder meg til å teste ut gulrot- og maissuppe med safran og koriander i morra.

Eltefritt brød m pesto og gresskarkjerner

12079601_10153589810586970_8542588535125058765_n
Prøvde å få det hjerteformet, men det vises ikke så godt på bildet…

500 g hvetemel, siktes
1/4 ts tørrgjær
1,5 ts havsalt
50 g gresskarkjerner
1 ss grønn pesto
4 dl romtemperert vann

Slik gjør du :

Bland de tørre ingrediensene godt sammen i en bakebolle, tilsett vannet og pestoen og rør deigen raskt sammen med en sleiv eller lignende. Deigen skal være ganske klissete, men skal ikke flyte utover. Ha på plastfolie og et kopphåndkle og la deigen heve i romtemperatur over natten, eller i minimu 10 t.

Legg et bakepapir på kjøkkenbenken og strø godt med mel utover. Ha deigen over på det melstrødde matpapiret. Den vil nå være ganske klissete og flyte utover, den skal nå gjennom en brettprosess med en deigskrape eller slikkepott. Brett den fliken av deigen (som du har mot deg) inn mot midten. Rotèr deigen 90 grader og brett en flik av deigen over igjen, omtrent slik som du bretter en konvolutt. Gjenta bretteprosessen et par ganger og strø eventuelt over litt mer mel dersom deigen klistrer seg fast til papiret.

Legg deigen med “brettsiden” ned oppå det godt melete bakepapiret og hvelv bakebollen over. La brødet etterheve i ca 2 timer. En halvtime før du skal steke brødet setter du ovnen på 250 C og setter samtidig gryta/formen (med lokk) som du skal steke brødet i inn i ovnen.

Når brødet er ferdig etterhevet ”vipper” du det forsiktig fra bakepapiret og oppi den glovarme gryta. Rist eventuelt forsiktig på gryta for å få justert brødet på plass. Sett på lokket og stek på nederste rille i ca 30 min. Ta av lokket og stek videre i 5-15 min, til brødet har fått en gylden og fin farge. Du kan teste om brødet er ferdig ved å banke på det, og det avgir en “hul” lyd når det er ferdigstekt. La brødet avkjøle på en rist.

Dette brødet passer perfekt til suppe ❤

Her er oppskrifter på noen av mine favorittsupper, som jeg har postet på bloggen tidligere ->

https://marylovesthelittlethings.com/2015/02/26/god-torsdagskveld-3/
https://marylovesthelittlethings.com/2015/01/14/god-onsdag-3/
https://marylovesthelittlethings.com/2014/11/04/god-formiddag-3/

images

Din mat er din medisin ❤

– Hippokrates

Legg gjerne igjen en kommentar <3

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s