Eltefritt brød med linfrø og solsikkekjerner <3


images

Heisann, da er det helg igjen 🙂 Jeg har ikke noen store planer, siden jeg har jobbehelg.

Tenkte jeg skulle få gått meg en tur i det fine høstværet. Ellers så har jeg lagd eltefritt brød i dag igjen, satte deigen i går. Det ble kjempegodt med deilig ost og paprika på.

Ønsker dere en fortsatt fin dag og god helg ❤

Eltefritt brød med linfrø og solsikkekjerner

12109119_10153589143671970_4027002422598950624_n

400 g hvetemel, siktes
100 g grovbakst
1/4 ts tørrgjær
1,5 ts havsalt
50 g solsikkekjerner
50 g linfrø
1 ss mørk sirup
4 dl romtemperert vann

Slik gjør du :

Bland de tørre ingrediensene godt sammen i en bakebolle, tilsett vannet og rør deigen raskt sammen med en sleiv eller lignende. Deigen skal være ganske klissete, men skal ikke flyte utover. Ha på plastfolie og et kopphåndkle og la deigen heve i romtemperatur over natten, eller i minimu 10 t.

Legg et bakepapir på kjøkkenbenken og strø godt med mel utover. Ha deigen over på det melstrødde matpapiret. Den vil nå være ganske klissete og flyte utover, den skal nå gjennom en brettprosess med en deigskrape eller slikkepott. Brett den fliken av deigen (som du har mot deg) inn mot midten. Rotèr deigen 90 grader og brett en flik av deigen over igjen, omtrent slik som du bretter en konvolutt. Gjenta bretteprosessen et par ganger og strø eventuelt over litt mer mel dersom deigen klistrer seg fast til papiret.

Legg deigen med “brettsiden” ned oppå det godt melete bakepapiret og hvelv bakebollen over. La brødet etterheve i ca 2 timer. En halvtime før du skal steke brødet setter du ovnen på 250 C og setter samtidig gryta/formen (med lokk) som du skal steke brødet i inn i ovnen.

Når brødet var ferdig etterhevet penslet jeg det med litt olje.

Når brødet er ferdig etterhevet ”vipper” du det forsiktig fra bakepapiret og oppi den glovarme gryta. Rist eventuelt forsiktig på gryta for å få justert brødet på plass. Sett på lokket og stek på nederste rille i ca 30 min. Ta av lokket og stek videre i 5-15 min, til brødet har fått en gylden og fin farge. Du kan teste om brødet er ferdig ved å banke på det, og det avgir en “hul” lyd når det er ferdigstekt. La brødet avkjøle på en rist.

For å beholde den sprø, gode skorpen bør du pakke inn brødet i et rent kjøkkenhåndkle etter at det er avkjølt, og oppbevare brødet i dette.

Serveres med det du liker best, det er også veldig godt ved siden av salat eller tapas.

Kos dere

Til middag lagde jeg deilig biff med rotgrønnsaker og chevrekrem

10425038_10153589540056970_8940496768154032135_n

150 g mørbradbiff stekes med litt olje og krydres med pepper & salt

Småpoteter, gulrot, fersk rødbete, brokkoli stekes i en ovnsfast form i ovnen på 200 C, stek potene litt først. Sprinkle olje og salt over

Chevrekrem: 50 g chevre naturell blandes m 1 ss melk

Legg gjerne igjen en kommentar <3

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s