Kvefjordkake ~ Verdens beste


Heisann, nå er det en stund siden jeg blogget sist har slitt med senebetennelse i hendene. Håper at det står bra til og at dere hadde en fin 17.mai ❤

Jeg hadde en-manns frokost og koste meg med deilig kake til lunsj, på kvelden var jeg invitert bort på grilling, skikkelig koselig og nydelig mat.

Under finner dere oppskriften på kaken->

Ønsker dere en fortsatt fin Kristi Himmelfarts dag og  god langhelg ❤

~

Kvefjordake ~ Verdens beste

98447655_3833813780023381_1710098145809006592_o

Bunn
120 g mykt smør
100 g sukker
5 eggeplommer
120 g hvetemel
5 ss melk
1 ts bakepulver

Marengs
160 g sukker
5 eggehviter
3 – 4 ss grovhakkede mandler eller mandelflak

Romkrem
3 eggeplommer
100 g sukker
2 ss maizenna
3 dl H-melk
romessens  eller mørk rom etter smak

Krem
3 dl kremfløte
2 ss melis
1 ts vaniljesukker

Pynt
1 kurv jordbær

Slik gjør du det:

Bunn 
Pisk smør og sukker til det er lyst og luftig. Dette tar ca 5-6 minutter. Tilsett eggeplommer og melk på lav hastighet. Sikt inn hvetemel og bakepulver og miks det til røren er glatt.

Ta frem to stekebrett og dekk dem med bakepapir, tegn sirkler på ca 20 cm (bunnene vil flyte utover og bli større) og snu bakepapiret ned så blyanstreken ikke sverter av på kaken. Bruk en palett og stryk ut røren i de to sirklene.

Marengs
Pisk eggehvitene og la de skumme litt før du tilsetter 1/3 av sukkeret. Pisk i noen minutter før du tilsetter resten av sukkeret litt etter litt. Pisk godt i mellom hver gang. Blandingen vil nå bli tykk og blank. For å sjekke om marengsen er ferdig kan du snu bollen på hodet ta litt marengs mellom tommel og pekefinger. Hvis du ikke kjenner noen sukkerkorn, så er den ferdig. Pass på å ikke piske for lenge.

Ha marengsen over i to sprøyteposer, fordel slik at det blir lik mengde til begge bunnene. Klipp et skrått snitt nederst på sprøyteposen ikke for stort hull, sprøyt marengsen utover kakebunnrøren i et pent mønster. Dryss hakkede mandler/skivede mandler på marengsen.

Stek én og én bunn på 150 °C i cirka 20 min. Skru ned varmen på ovnen til 140 °C og stek i cirka 10-12 min til.

La bunnene bli avkjølt før du tar dem av bakepapiret. Lag gjerne bunnene dagen før de skal bruken, oppbevar dem i romtemperatur med litt aliminiumsfolie rundt.

Kaken bør ikke monteres før noen timer før den skal nytes.

Romkrem
Rør eggeplommer og sukker godt sammen i en bolle med en visp. Rist godt sammen Maizena og 1 dl melk godt i et glass e.l. Ha i resten av melken, romessens eller mørk rom i en kjele og kok opp på middels varme. Hell Maizena-blandingen over i eggeblandingen og pisk godt sammen. Når melkeblandingen har fått et oppkok kan du helle dette over eggeblandingen, sakte i en tynn stripe. Rør rundt og ha dette tilbake i kasserollen igjen for et nytt oppkok. Rør hele tiden, og når du merker at kremen begynner å koke/boble seg kan du røre videre i ca. 1-2 min. Avkjøl kremen i kjøleskapet med plastfolie over så den ikke snerker seg.

Krem
Pisk kremfløte, vaniljesukker og melis til krem, pass på at den ikke blir for stiv. Ha i 8-9 ss romkremen og pisk dette så vidt sammen. Ha kremen over i en sprøytepose.

Montering
Legg den ene bunnen med marengsiden ned på et kakefat. Klipp et rett hull nederst på sprøyteposen og sprøyt små topper av krem ytterst rundt hele kaken. Fortsett med en sirkel innenfor, og hele veien inn til midten. Legg på et rikelig lag med friske jordbær, kuttet i litt mindre biter. Legg så forsiktig den andre bunnen med marengsiden opp.

Pynt med skivede jordbær på toppen til slutt.

Happy baking ❤

~

.

 

Legg gjerne igjen en kommentar <3

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s