Matfilmer du må se <3

images

Det er mange fine å få god inspirasjon til matlaging på. Som kokebøker (jeg har mer enn 70), blogger, nettsider, matmagasiner, matprogrammer, råvarer, bilder og filmer! Dette er min topp tre-liste når det gjelder matfilmer.

Har dere vært en tur innom Mathallen i Oslo? hvis ikke anbefaler jeg å ta turen.

The hundred-foot journey

images2

Hassan Kadam (Manish Dayal) er en kulinarisk yngling med en gastronomisk genial plan. Kadam-familien, anført av overhodet Papa (Om Puri), slår seg ned i den sørfranske landsbyen Saint-Antonin-Noble-Val – sjarmerende, bildeskjønn og elegant – det perfekte sted å slå seg ned og åpne en indisk restaurant, Maison Mumbai. Det vil si, det er en god idé inntil Madame Mallory (Oscar-vinner Helen Mirren), sjefen for den klassisk franske Michelin restauranten Le Saule Pleureur, får høre om det. Hennes skarpe protester mot den nye indiske restauranten 30 meter fra hennes egen, eskalerer til en opphetet krig mellom de to etablissementene – inntil Hassans pasjon for det franske kjøkken og for Madame Mallorys fortryllende souschef Marguerite (Charlotte Le Bon) i samspill med hans evner til å løse floker, skaper magi mellom to kulturer og gir Saint-Antonin en smak av det gode liv som ikke engang Madame Mallory kan ignorere. Hun ser ikke lenger på Hassan som en rival, men gjenkjenner hans gave som kokk og tar ham under sine vinger. The Hundred-Foot Journey er regissert av Oscar-nominerte Lasse Hallström, som også har resiggert filmen Chocolat. Dette er en skikkelig feel-good filmen som spiller på motsetningene mellom det kontrollerte, subtile og tilbakeholdne franske i møte med det overdådige, kraftfulle, fargerike og støyende indiske. Både kulturen, maten og menneskene møtes i en liten fransk landsby når en indisk familie får biltrøbbel på reise gjennom Frankrike. Dette er som sagt feel-good! Det er konflikt, det er kjærlighet og det er masse mat! (2014).

Julie & Julia

images

Meryl Streep gjør virkelig en god og morsom rolle som den kjente amerikanske tv-kokken Julia Child. Den handler om en ung kvinne som bestemmer seg for å lage alle oppskriftene i kokeboken «Å mestre den franske kokekunst» av Julia Child, kronologisk og en hver dag! Og hun skal blogge om det! Vi følger henne gjennom frustrasjon, glede, slit og suksess – alt man gjerne går igjennom når man lager mat. Vi får også et fint innblikk i Julia Child sitt liv. Den er absoultt a must see. (2009).

Ratatouille

images3

Ratatouille er en animert film om rotta Remy, som vil vekk fra tilværelsen bak søppelkassene. Gjennom TV-skjermen har han studert mesterkokken Gusteau, og utviklet en eksepsjonell nese for den kulinariske vidunderlig verden. Etter en hasardiøs flukt ender han mirakuløst nok foran mesterkokkens restaurant. Kokken selv er død, men fra det hinsidige sender han oppmuntrende meldinger til den matglade rotta. Remy er en skikkelig hjerteknuser ❤ Historien fenger, poengene treffer og enkelte scener er gullkandidater i filmanimasjonens historie. Signaturretten i filmen er som du allerede har gjettet den franske klassiske retten Ratatouille. Dette er en familiefilm som er innom utfordringer som å overvinne fordommer, families forventninger og seg selv. Maten er en stor del av filmen og man får faktisk lyst til å lage mat etter å ha sett denne. Om du ikke har sett denne så bør du se den. Uansett om du vil bli inspirert på matfronten eller ikke, og det er helt ok å se den selv om du er voksen! (Pixar, 2007).

7 kommentarer om “Matfilmer du må se <3

  1. Useful information. Fortunate me I found your site by chance, and
    I am stunned why this accident didn’t happened in advance!
    I bookmarked it.

  2. Tilbaketråkk: Google

Legg gjerne igjen en kommentar <3

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s