Gode råd til en friskere og gladere høst <3

happyhealthy-300x185

La høsten bli starten på en gladere, sunnere hverdag med mer overskudd.

* Stress ned Stress i små mengder er som regel ikke skadelig, men langvarig stress kombinert med bekymringer og følelse av å ikke mestre situasjonen , er ikke sunt og kan føre til at man blir syk. Forebyggende råd, sett ned tempoet, avklar forventningene på jobb og hjemme, fir litt på kravene, tenk positivt og vær løsningsorientert.

* Ta D-vitaminer Når høsten kommer og vi trekker innendørs, får vi mindre D-vitamin fra sola. Derfor er det viktig å spise fet fisk, ta tran, D-vitaminer fra berikende melkeprodukter eller kosttilskudd.

* Spis sunt og variert Et sunt og variert kosthold bestående av grønnsaker, frukt, fisk, magre kjøtt- og meieriprodukter, og grove kornsorter er viktig for å få i seg alle viktige vitaminer og mineraler.

* Få nok søvn God søvn er nøkkelen til en glad og frisk høst. Når man sover setter kroppen i gang flere viktige prosesser, som å gjenoppbygge og restituere muskler og vev + styrke immunforsvaret.

* Beveg deg oftere Regelmessig trening kan forebygge depresjon, stress, søvnvansker, bedre immunforsvaret og gi redusert risiko for hjerte- og karsykdommer.

* Tenk positivt Å tenke positivt gjør deg i bedre stand til å takle stress og belastninger. Positive følelser gir glede, og kan beskytte mot psykisk stress og negative følelser.

* Vask hendene God håndhygiene forebygger høstsykdommer som forkjølelse, influensa og magevirusinfeksjoner.

* Vær sammen med venner Bruk høsten til å være sammen med vennene dine. Å pleie vennskap e en god investering i en psykisk helse. Et sosialt nettverk er et godt sikkerhetsnett som gir glede og samhørighet.

1804046-8-1403019086030

2 kommentarer om “Gode råd til en friskere og gladere høst <3

Legg gjerne igjen en kommentar <3

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s