Fransk eplekake


Heisann, håper det står bra til 🙂 Tenke seg til at det er oktober allerede, september har vært helt magisk her i Oslo og jeg har vært på mange fine turer. Jeg elsker å gå tur, ta bilder og på høsten er det lett å finne fine motiver.

Her om dagen var det den store epledagen og i den anledning lagde jeg denne nydelige kaken med norske epler som er i sesong nå. Skulle ønske jeg hadde min egen eplekake, for det er så mye godt som kan lages med det. Anyway, under her finner dere oppskriften ->

Fortsatt fin dag ønskes fra her ❤

~

Fransk eplekake

2 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1/4 ts salt
100 g usaltet smør, romemperert
1 1/2 dl sukker, pluss litt for å drysse over kaken
2 store egg
1 ts vaniljeekstrakt
3 ss dessertvin eller mørk rom
2 store norske epler, skrell om du vil fjern kjernehuset og skjær dem 1/2-tommers terninger

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 175 C, smør en liten rund form med smør eller formfett ha bakepapir nederst i formen og sett til side.

Bland sammen mel, bakepulver og salt i en bolle sett til side.

Rør smør og sukker hvitt med en håndmikser eller i kjøkkenmaskin, tilsett ett og ett egg pisk godt og dra ned fra sidene i bollen. Pisk inn vaniljeessensen og dessertvin/romen om blandingen ser litt kornete ut trenger du ikke bekymre deg for det.

Tilsett melblandingen og bland på lav hastighet til den er godt blandet. Bruk en slikkepott til å brette de hakkede eplene inn i deigen.

Hell røren i den ferdigsmurte formen og fordel den jevnt utover i formen. Dryss et jevnt lag med 1 ss sukker på toppen. Kaken stekes midt i ovnen i ca 40 min, sjekk med en kakenål om den er ferdig. Avkjøl kaken på en rist, løsne kanten med en kniv langs siden på kaken og fjern ringen. Ta kaken over på et serveringsfat og dust litt melis over kaken med en fin sil før servering. Kaken kan serveres varm eller romtemperatur, med pisket krem, iskrem eller vaniljekesam til.

Happy baking ❤

~

Legg gjerne igjen en kommentar <3

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s