Superfoods

superfoods

Det er fantastisk med mat som gir ekstra energi:) Begrepet superfood er populært, og blir brukt for å beskrive råvarer som inneholder mye næring, som bla vitaminer,mineraler og sterke antioksidanter. Med andre ord mat som er super for kroppen

Acai – de vakre lilla bærene som vokser i Amazonas, og som smaker en blanding av sjokolade og blåbær. Skikkelige vitaminbomber, fulle av antioksidanter og fiber.

Blåbær -vårt eget superbær er fullt av ting som er godt for deg. Antocyanin er bra mot betennelser i kroppen, og de holder øynene klare.

Brennesle – dette øker stoffskiftet og gjør huden myk.

Chlorella – er en proteinrik alge som inneholder masse klorofyll. Det renser kroppen for gifter og tungmetaller, perfekt for stressede storbyboere.

Gojibær – de vakre, røde, små bærene kommer fra Himalaya og skal være noe av det sunneste man kan spise.

Hamp – hampefrø er også noe av det sunneste man kan spise. De har høyt proteininnhold og en perfekt balanse mellom omega-6ogomega-3. Bra for hjernen som stort sett består av fett og trenger det for å fungere. Også perfekt for sånne som meg som ikke spiser fisk & skalldyr.

Hvetegress – gresset gir kroppen en boost og lader cellene med ny kraft. Det er fint å ta en kur om man føler seg i ubalanse og trenger påfyll av ny energi.

Kakao – når de rå kakaobønnene ikke blir varmet opp beholder de all næringen sin. Raw kakao er supersunt, det inneholder mye antioksidanter, magnesium, aminosyren Tryptofan øker avspenningen og fremmer bedre søvn, og PEA er et adrenalin liknende stoff som skapes i hjernen og som frigjøres når vi er forelsket. Kakao for gledens, helsa og hudens skyld ❤

Nyper – det sies at en nype gir oss all den C-vitaminen vi trenger i løpet av en dag.

Spirulina – inneholder mye protein, aminosyrer, vitaminer og mineraler. Siden har så høyt innhold protein er det veldig bra vegeterianere og folk som trener mye.

hjertemat-001

Goji- og Inca hjerte (oppskrift Renèe Voltaire) de ser supergode ut, må prøve dem en dag.

Bunn:

6 dadler uten sten
1 dl mandler
1 dl cashewnøtter

Sjokolade topping:

2 ss rå kakaopulver
2 ss kokosolje
10 pinjekjerner
4 dadler

1 ss honning

3/4 dl vann

Pynt med incabær og gojibær!

Legg mandler, cashewnøtter og dadler til bløt hver for seg i en time. (Om du gjør dette mens du lager middag så rekker du å lage og spise middagen før du begynner bakingen). Miks så alt i en blender og trykk ut deigen til hjerter, du kan evt bruke pepperkakeformer som har morsomme motiver.

Miks sjokoladesausen sammen og legg på hjertene. Pynt med bærene, alternativt kan man bruke friske jordbær, bringebær og blåbær.

67 kommentarer om “Superfoods

  1. whoah this weblog is wonderful i love studying your posts.

    Keep up the great work! You realize, a lot of persons are hunting around for this information, you could aid them greatly.

Legg gjerne igjen en kommentar <3

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s