Velpleide hender

manicure-hands

Sett hendene i en skål med lunkent mildt såpevann, ha gjerne noen dråper olje i.

Fjern all gammel lakk fra neglene. Hvis du har tørre og svake negler, bør du bruke en neglelakkfjerner uten aceton.

Begynn å file neglene, unngå metallfiler, det aller beste er glass- eller mineralfiler. Fil fra kanten og inn mot midten på hver side for å unngå at neglene fliser seg.

Så polerer du neglene med en poleringsfil. Start med den groveste siden for å fjerne riller og ujevnheter i neglen. Så bytter du gradvis sidene, den aller fineste helt til sist.

Legg en neglebåndskrem eller olje langs neglebåndene og på neglen din. Massér neglene med fingertuppene i noen minutter. Dette mykner neglebåndene og øker blodsirkulasjonen i neglene. Så dytter du forsiktig neglebåndene tilbake med en trepinne eller kniv som er spesielt for dette.

Ha på base-coat, eventuelt farget lakk og top-coat. La lakken tørke mellom hvert lag.

Om du ønsker fransk manikyr trenger du i tillegg en hvit lakk eller penn spesielt til dette, også syns jeg det er fint med en dus rosa eller dus fersken overlakk.

Lakk neglene først med blank underlakk, la denne tørke. Tegn på den hvite buen, lite lakk på kosten er hemmeligheten, og det gjør ingenting om det kommer litt på huden. Forsøk å lage et naturlig «smil» på neglen. Fjern det som kommer utenfor med en gang med en pensel med litt neglelakkfjerner. La denne kanten tørke, før du legger på en gjennomsiktig overlakk eller dus rosa/ferskenfarget lakk. Viktig at den hvite fargen er helt tørr eller så kan du risikere å dra den utover. Med overlakk vil lakken sitte bedre, glansen blir finere og det hvite kommer klarere frem. Ønsker du å dempe det hvite kan du legge enda et lag med underlakk over det hvite, før du tar overlakk øverst. Når dette er helt tørt tar du på olje tilpasset for neglebånd for å pleie neglene. Drypp en dråpe på hver negl og jobb den inn ved neglebåndet.

Avslutt med en god håndkrem.

Gjør denne mini-manikyren minst én gang i uken. Negleolje bør brukes hver dag om du har tørre og flisete negler.

Har du svake negler som tåler lite, lønner det seg å bruke en negleforsterker. Negleforsterkere som inneholder formaldehyd er de mest effektive, og gir deg lange og harde negler.

Har du svake og flisete negler kan det lønne seg å ta vitamintilskudd og kalsium. Spesielt B-vitaminer er bra for hud og negler.

french-manicure

3 kommentarer om “Velpleide hender

  1. We’re a gaggle of volunteers and opening a brand new
    scheme in our community. Your web site provided us with useful info
    to work on. You have performed an impressive task and
    our whole group will likely be grateful to you.

    website (Carlo)

Legg gjerne igjen en kommentar <3

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s