Forslag til ting man kan bruke i juice og smoothie og deres egenskaper,

juicing

Agurk – gir massevis av væske og en deilig friskhet til juicen.
Paprika – deilig smak og farge. Dessuten er dette C-vitaminbombe.
Gulrot – gir juicen en nydelig farge, gir endel væske, mild litt søtaktig smak, og masse A-vitamin.
Epler – bruker stort sett grønne (Granny Smith) snillest mot blodsukkeret pga høyt syreinnhold. Epler tilfører massevis av væske, og gir en nydelig juice med perfekt sødme.
Sitron – ingen juice uten litt syre fra sitronen. Vi mennesker trenger litt mer syre fra sitronen i kostholdet vårt for å stabilisere ph balansen i kroppen, sitronen virker basedannende!
Ingefær – en rot som setter god krydret smak på juicen og tilfører sunnhet i hver eneste dråpe. Ingefær er betennelsesdempende, bra for tarmhelsen og kroppen generelt.
Appelsin – gir massevis av juice, gjør blodsukkeret høyt, den er en sikker vinner sammen med andre grønnsaker for sødmen og surheten sin del.
Spinat – sunnhetsbombe. Spinat gir nydelig farge på juicen, er veldig smaksnøytral og innholder mengder med folat, A-vitamin, C-vitamin, kalsium, magnesium, og jern. Dessuten er grønne grønnsaker som spinaten gull for syrebalansen i kroppen.
Annanas – Gir en deilig sødme, supergodt i juicen sammen med spinat! Gir dessuten mye væske.
Kiwi – C-vitaminbombe. Gir god sødme til juicen.
Rødbete – perfekt i juice, antioksidantene i rødbetene lyser. Enda en sunnhetsbombe. Smaker best med ingefær og sitron.
Persille – som et vanndrivende middel kan persille bidra til å fjerne væskeansamlinger i kroppen (ødemer) og gi raskere eliminering av giftstoffer fra fordøyelsessystemet.
Lime – en deilig smakssetter. Inneholder mye C-vitamin og har en antibakteriell effekt.
Raw food kakao – Kakao er en god kilde til både antioksidanter, vitaminer, mineraler, proteiner og sunt fett. Kakao er en av verdens beste kilder til arginine – en aminosyre som også er kjent som ”naturens egen Viagra”.
Banan – inneholder mer karbohydrater enn de fleste andre fruktslag, og er dermed velegnet for å gi et energitilskudd. Banan er derfor ideell å spise før og etter fysisk aktivitet, da kroppen fort tar til seg næringen. Bananer inneholder mye fiber som har en stabiliserende virkning på fordøyelsen. Bananer inneholder også endel vitamin B6 og kalium.
Avakado – har i motsetning til andre frukt og grønnsaker et relativt lavt vanninnhold og et høyt fettinnhold som varierer fra 16 – 30 %. Fettet består i stor grad av enumettede fettsyrer som er gunstig for oss. Avokado er også rik på proteiner og inneholder E-, B- og C- vitaminer.
Sharon – inneholder mye karoten som omgjøres til A-vitamin i kroppen. 100 g sharon dekker dagsbehovet for A-vitamin. Den inneholder også en del C-vitaminer og og mineraler – særlig kalium. Sharon er en energigivende frukt som ikke feter. Smaken er litt aprikos-aktig med et stenk av vanilje, samtidig som den også kan være litt syrlig.
Mango – har en søt tropisk aroma. Er meget rik på A-vitaminer og inneholder dessuten en del C-vitaminer og mineraler.
Tomat – er kalorifattig, og er rik på A- og C-vitaminer samt mineraler. Tomater inneholder også store mengder lykopene, som er et kraftig aktioksidant. Lykopene skal være ekstra gunstig for å hindre utvikling av prostatakreft.
Spirulina – inneholder mye proteiner, den har alle de essensielle aminosyrene, som bare kan erverves av oss gjennom mat. Det er også en svært rik kilde til vitaminer og mineraler, algen har mye høyere jerninnhold enn spinat, og mye større mengder betakaroten enn gulrøtter, det er også rik på klorofyll. Spirulina brukes også av sportsutøvere med ekstra behov for næring og proteintilskudd
Chlorella – reparer og fornyer celler i kroppen, avgifter kropprn for tungmetaller. H Hjelper opptaket av proteiner, karbohydrater og fett i kroppen (det er derfor Chlorella som tilskudd skal tas ca en halv time før mat og ved avgiftning en time før). Stimulerer vekst av gode bakterier i tarmen og fører til en sunn tarmflora.
Goji-bær – inneholder en rekke helsebringende stoffer og det er vitenskapelig påvist at de små røde bærene kan ha positiv innvirkning på helsen.oji-bær inneholder mer antioksidanter enn noen annen matvare vi kjenner til.
Hampfrø – er svært rikt på protein sammenliknet med f. eks eggehvite og kjøtt. Det inneholder alle de 20 aminosyrene, inkludert de 9 essensielle som kroppen ikke kan produsere selv og må ha tilført gjennom maten. Aminosyrene er viktig for kroppen, fordi de er byggesteiner i proteiner. Hampfrø er rikt på umettet fett og inneholder omega 3 og 6 som kroppen trenger å få tilført gjennom maten. Hampfrø er vegetabilsk og fritt for kolesterol og usunt transfett. Frøene inneholder en rekke mineraler.

Nyttige linker dersom du ønsker å få oversikt over hvor mange kalorier og karbohydrater du spiser -> http://www.matvaretabellen.no/ http://matportalen.no/verktoy/mat_pa_data/
Om du ønsker å kjøpe raw food anbefaler jeg iherb, det er masse penger å spare der. http://www.iHerb.com hvis du bruker Gift Code: QTG876 får du 10 $ i rabatt. Husk å bestille for under 200,- slik at du slipper toll.

2 kommentarer om “Forslag til ting man kan bruke i juice og smoothie og deres egenskaper,

Legg gjerne igjen en kommentar <3

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s