Juicekur ferdig og 5:2 dietten neste

Fast-Diet-Week-5-why-i-love-the-fast-diet

Go morn:) ja da har jeg fullført juicekuren, jeg har gått ned 0,5 kg siden i går totalt -3,7 kg slett ikke verst. Tenkte spise litt sunt, slik at jeg ikke går rett opp igjen. Det vanskeligste for meg er å holde seg unna sjokolade. Nå kommer vel snart påskemarsipanen i butikkene, og har dere lagt merke til alle tilbudene på sjokolade, snacks og brus i januar. Markedskreftene jobber i mot de som prøver å være flinke. Klart det er fristende å ta 3 betal for 2:)

f9a42ed8858611e3b581129d66bb6fb9_8

Var litt rart å spise vanlig mat til frokost hadde jeg: 2 bygg knekkebrød m salat, naturell smøreost, 2 skiver kalkunpålegg og tomat og en kaffe:) Ellers har jeg spist 1 Skyr m rips og en kirsebær smoothie. Til middag ble det Nydelig Kreolsk Kyllinggryte fra kokeboken «Helt Naturlig Mat» av René Zografos. Det ble også to glass vin,1 eple, 1 appelsin og 1 knekkebrød til m smøreost, kalkun, salat og tomat i løpet av dagen.

Det høres jo flott ut å kunne spise hva som helst 5 dager i uken, og allikevel bli slank ved å stramme inn på kaloriene de 2 siste dagene. 5:2-dietten skiller seg fra andre dietter ved at den ikke legger noen føringer på hva du spiser. 2 av ukens 5 dager spiser du mindre kalorier av den maten du vanligvis spiser, og resten av uken spiser du det du vanligvis pleier. To dagers faste, fem dagers fest!

Når du skal gå på denne dietten kan det være lurt å bruke disse nyttige linkene for å få oversikt over hvor mange kalorier og karbohydrater du spiser -> http://www.matvaretabellen.no/http://matportalen.no/verktoy/mat_pa_data/

8205461821

Jeg begynner med 5 «festdager» etterfulgt av 2 dagers faste/begrenset inntak 500 kcal for kvinner 600 kcal for menn. Kommer til å legge ut noen oppskrifter etterhvert, jeg har bestilt 5:2- diettens kokebok med 150 oppskrifter.

Legger ut noen oppskrifter etterhvert.

Fant noen oppskrifter på iFORM.
chicken_kiwi_salad_1_2008

Marinert kyllingbryst med kiwisalat, 4 porsjoner
~
4 kyllingfileter
1 dl teriyaki
100 g feltsalat
4 grønne kiwier

Dressing av: 2 ss olivenolje
1 ss hvitvinseddik
Liten sjalottløk
Havsalt
Svart pepper

Legg kyllingbrystfiletene i teriyaki, og la dem stå kjølig i minst 6 timer. Stek deretter filetene på begge sider i en panne med godt belegg. Stek i marinaden som sitter igjen på kjøttet. Stek først ved høy varme på begge sider, hell oppi resten av marinaden, og la kyllingfiletene småkoke ferdig ved middels varme i ca. 7 min på hver side. Vask feltsalaten, og skrell og skjær kiwiene i båter. Lag dressing av olje, eddik, finhakket sjalottløk, salt og nykvernet svart pepper. Skjær kyllingfiletene i halvtykke skiver, og server med feltsalat og kiwi. Hell dressingen over til slutt.
aebleflaesk

Eplebacon på svart ris, 4 porsjoner
~
4 håndskårne skiver tørrsaltet og lufttørket bacon
1 sjalottløk
4 epler
1 ts ekstra jomfruolivenolje
1 ts hel nellik
1 stang vanilje
revet skall og saft av 2 appelsiner
1 ts finrevet, fersk ingefær
havsalt og nykvernet svartpepper
2 dl svart fullkornris
squashtomat

«Spagetti» med tomatsaus, 2 porsjoner.
~
Spagetti 2 små squash eller 1 stor

Tomatsaus 3 modne tomater
1 dl soltørkede tomater (bløtlegges i vann i 2 timer)
½ dl friskhakket oregano
1 dl friskhakket basilikum
saft og skall av ½ sitron
2 dadler
2 fedd hvitløk
½ løk
havsalt og nykvernet pepper

Ha alle ingrediensene til tomatsausen i en kjøkkenmaskin, og kjør til du har en jevn masse. Kjør squash i en spirali, og bruk de minste hullene, slik at den får samme form som spagetti. Fordel ”pastaen” i to skåler, og hell tomatsausen over.

Her er noen flere oppskrifter på mellommåltider på maks 150 kcal -> http://www.klikk.no/helse/dinkost/vektkontroll/article849136.ece Jeg kommer ikke til å blogge mer når jeg skal på fastedagene nå har jeg «festdager».

4 kommentarer om “Juicekur ferdig og 5:2 dietten neste

  1. you are in reality a good webmaster. The site loading pace is incredible.
    It kind of feels that you are doing any distinctive trick.
    Also, The contents are masterwork. you have done a magnificent task on this
    subject!

Legg gjerne igjen en kommentar <3

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s