Eltefritt brød med rugflak


Hei igjen, som nevnt i tidligere innlegg i dag så vant jeg en del ingredienser fra Helios som jeg hentet i går. Blant annet valgte jeg rugflak istedet for vaniljesukkeret de ikke hadde i butikken.  Rugflak gir brødet en fyldigere smak, en saftig konsistens og litt grovere struktur. Rugflak kan man også ha i müsliblandinger eller sammen med havregryn i havrekjeks for å få dem enda sunnere.

Lagde karamelliserte nøtter + dette deilige eltefrie brødet i går, under finner dere oppskriften ->

Selv om det er sol og fint vær i Oslo i dag, så blåser det skikkelig. Har gått en liten tur foreløpig, men nå er jeg innom biblioteketfor å varme meg litt og poster et nytt blogginnlegg.

Ønsker dere en fortsatt fin søndag ❤

~

Eltefritt brød med rugflak

22852109_10155638966486970_4547087698885383793_n

100 g rugflak, jeg brukte Helios sine
400 g hvetemel
100 g rugmel
ca 5 dl lunkent vann
1 ts sukker
1 ts salt
1/2 ts tørrgjær

Slik gjør du det:

Ha alle ingrediensene i en bakebolle, og bland godt sammen. Deigen skal være ganske løs, men den skal ikke flyte utover. Dekk bollen med plast, og la deigen heve i romtemperatur over natten eller i 12–20 t.

Legg et bakepapir på kjøkkenbenken, og strø godt med mel utover. Tøm deigen ut på bakepapiret. Strekk deigen ut og brett den inn mot midten et par ganger. Legg deigen med skjøten ned på bakepapiret. Dekk over med bakebollen, og la deigen etterheve i ca. 1 1/2 t.

En halvtime før du skal steke brødet setter du ovnen på 250 °C. Sett samtidig inn gryten som du skal steke brødet i, slik at den varmes opp. Gryten eller formen må tåle 250 °C og ha lokk.

Når brødet er ferdig etterhevet hvelver du det forsiktig fra bakepapiret og oppi den varme gryten. Dryss gjerne litt mel i bunnen først, og strø litt ekstra rugflak på toppen. Skru ned varmen til 230°C, sett på lokket og stek på nederste rille i ca. 30 min. Ta av lokket og stek videre i 10–15 min, til brødet har fått en gyllen og fin farge. Ta brødet ut av gryta.

Når du banker på undersiden av brødet skal du høre en hul lyd om brødet er ferdigstekt.

Avkjøles på rist.

Happy baking ❤

~

2 kommentarer om “Eltefritt brød med rugflak

Legg gjerne igjen en kommentar <3

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s