Matstreif 2017 – Food Festival Oslo – norske råvarer


Hei, og god morgen håper dere har hatt en fin helg så langt.

Jeg henger litt etter med bloggingen nå har vært med på en del arrangementer i det siste. Men tenkte å komme litt ajour i dag da 🙂 I går var jeg og ei venninne på konsert med Claudia Scott på Rockefeller, jeg var så heldig å vinne to billetter.

På fredag var jeg på Matstreif igjen, jeg ble invitert på frokostseminar på Gamle Raadhus Gamle Raadhus av Meny. Var en del bloggere og skribenter jeg kjenner fra før der + leverandører som var nominert til Menys Matskatt stipend. Videopresentasjoner av de nominerte, noen ord fra Meny om hvorfor de vil satse på norske råvarer og velger å støtte dem. Også var det noen ord fra Matmerk om hvordan de jobber.

Veldig spennende, jeg har jo jobbet mange år i butikk tidlgere blant annet i kjøtt- og delikatesse, bakeri, som låseansvarlig og jeg har faktisk også vært fiske- og ostesjef.

Vi fikk noen smaksprøver fra de nominerte på restauranten, og en lunsjtallerken da vi kom ned på Rådhusplassen og festivalen. Der ble vi spredd for alle vinder, men jeg gikk sammen med Tonje og Greta og vi var der i mange timer.

Det var mye godt man kunne smake på og kjøpe, jeg kjøpte med meg en del varer blant annet spiselige blomster, urkorn og jeg fikk også med meg noen vareprøver, som de ville jeg skulle teste ut. Tusen takk !! Adam Bjerck, Rørosmeieriet, Det Glutenfrie Verksted, Substral frø, Lynghonning og Ren Mat ~ gleder meg til å teste ut produktene deres ❤

gavermattreif

Høydepunktet på fastivalen var vel å treffe igjen finaste Adam Schive Bjerck (Adams matkasse) og få den nye kokeboken hans 1porsjon med personlig hilsen. Kokeboken er kjempefin, og veldig fin for meg som bor alene da.

Food is my religion ~and he is my hero. Her kan du lese om hans suksess Intervju med Adam i smak.no

adam.jpg

Vi var jo så heldige med været også da, flaks siden mesteparten av festivalen foregår utendørs. Men det ble jo litt kjølig etterhvert, nå er det høst asså.

Var veldig koselig å se igjen Espen fra Menylauget, bonden fra Mat på Toten og Knut Garshol fra Kristiansund med flere også. Meny kjemper for mangfold i butikkene og det heier jeg på, jeg liker å ha litt å velge i. Ved å kjøpe norske produkter støtter man bonden og norske produsenter.

Mamma er fra gård på Hellesylt, og som liten var jeg hele sommeren på landet. Koste meg med å løpe rundt i blomsterenga, i åkeren, i fjøset og med å hoppe i høyet  (noe som ikke var så populært) med mine venner og kusine . Jeg elsket å være sammen med mine onkler, dyrene og å være med mormor på kjøkkenet  for å lage mat eller bake ❤

matstreif2.jpg

Ønsker dere en fortsatt fin søndag ❤

Klæm fra mæ

~

 

 

5 kommentarer om “Matstreif 2017 – Food Festival Oslo – norske råvarer

 1. Hey thеre! I understand this is sort of off-topic but I had to ask.
  Does building a welⅼ-established website like yours
  take a lot of work? I’m completely new to blogging but I do write іn my journaⅼ every day.
  I’d like to start a blߋg so I will be able tⲟ share my own experience and feelings online.

  Pleaѕe let me know if you have аny suggestions
  or tipѕ for brand new aspiring blog owners.
  Thankyou!

  1. Thats totally okey 🙂 thats up to you how much time you will invest. I have used many hours in mine through the years. Its a wordpress theme with my own heading and background. Write about something you have a passion for. Wishing you a lovely day and welcome back. Sincerely Mariann

Legg gjerne igjen en kommentar <3

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s