Grove eltefrie rundsykker med surdeigspulver


Hei igjen og god kveld, håper dere har hatt en fin start på uken så langt.

Jeg har gått meg en lang tur langs Akerselva i dag, og i dag tidlig lagde jeg eltefrie rundstykker satte deigen i går kveld.

Som nevnt tidligere var jeg på Matstreif i helgen og da fikk jeg med meg blant annet en pakke med Falafelmiks og Surdeigspulver fra Det Glutenfrie Verksted.  Jeg heier på småprodusentene, så jeg synes det er artig å teste ut produktene deres.Surdeigspulveret er ikke noen erstatning for surdeigsstarter, og trenger derfor fortsatt gjær. Det er kun en smaksforsterker som du tilsetter din vanlige bakst – alt fra deiger til boller og brød, men også rører til pannekaker og vafler.

Tenkte jeg skulle teste det ut og her ser dere resultatet i form av skikkelige grove rundstykker, som blle kjempegode.

~

Grove eltefrie rundsykker med surdeigspulver – 9 stk

surdeigstykker

300 g siktet speltmel
200 g Fibra
30 g kruskakli
30 g havrekli
30 g linfrø
1 ts salt
4 – 5 dl fingervarmt vann
1 ts tørrgjær
2 ss surdeigspulver

Jeg tok litt lettkokte havregryn på toppen

Slik gjør du det : 

Ta fram en bakebolle, mål opp og bland sammen mel, frø og salt i bollen. Tilsett vann, gjær og surdeigspulver. Jobb  deigen godt sammen med en slikkepott, den skal være litt bløt, men ikke flytende. Dekk bakebollen med plastfolie og et kjøkkenhåndkle og la deigen heve i minst 12 timer i romtemperatur (gjerne over natten). Etter minst 12 timer er du klar til å bake ut rundstykkene.

Sett stekeovnen på 250 C og la stekeplaten du skal steke rundstykkene på varme seg godt opp mens du baker ut rundstykkene. bruk gjerne en slikkepott ig eb for å forme rundstykkene som du legger på et bakepapir. Når ovnen er ferdig oppvarmet, tar du ut det varme stekeplaten og fører bakepapiret med rundstykkene over på stekeplaten.

Skru ovnen ned til 225 C og stek rundstykkene i 15-20 minutter, til de er litt gyldne på toppen. Sjekk at rundstykkene er ferdige ved å banke forsiktig på undersiden av rundstykket. Hører du en hul lyd, erde ferige.

Avkjøles på rist.

Happy baking ❤

~

2 kommentarer om “Grove eltefrie rundsykker med surdeigspulver

  1. «A person essentially help to make seriously articles I would state. This is the very first time I frequented your website page and thus far? I surprised with the research you made to create this particular publish incredible. Magnificent job!»

Legg gjerne igjen en kommentar <3

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s