Suppe med stekte tomater og kikerter


Heisann, håper at det står bra til og at dere har hatt ei fin helg 🙂 Jeg syklet meg en lang tur på lørdag til Nordre Skøyen Hovedgår, Blomsterhagen på Abildsø og rundt Østensjøvannet. Kom ut til punktert dekk i går, kjipt bare to uker siden sist så da ble det en gåtur i Botanisk og på Grunerløkka.

Gleder meg til pressevisning på Bransjehuset i dag, det er Magnor som har invitert meg men det er jo mange andre aktører der også. På onsdag er jeg invitert på Oslo Design Fair av Hoptimist. Bloggen min handler jo mest om mat og baking, men jeg er jo veldig glad i design og interiør  så det blir moro å se høstens nyheter.

På lørdag lagde jeg en kjempegod suppe, tok utgangspunkt i en oppskrift fra kokeboken Green Kitchen Stories. Under finner dere oppskriften ->

Ønsker dere en fortsatt fin dag og uke ❤

~

Suppe med stekte tomater og kikerter 2-4 porsjoner

stektetomatogkikertsuppe

1 kg modne tomater, delt i to
450 g kokte kikerter
1 ss Chipotle (røkt paprikapulver)
6 hvitløksfedd, knust med skaftet på en kniv
2 ss xtra virgin olivenolje
havsalt

Slik gjør du det:

Forvarm stekeovnen til 200 C.

Fordel tomater, kikerter, basilikum eller oreganoblader, paprikapulver og hvitløksfedd på en stekeplate. Drypp over olivenolje, og sett stekeplaten i ovnen.

Stek blandingen i ca 1 time, eller til tomatene begynner å bli litt svartbrente noen steder og boblende varme. Ta platen ut av ovnen (spar noen kikerter til servering) og ha blandingen i en bender eller foodprosessor. Kjør blandingen i maskinen til en smidig suppe. Spe om nødvendig med litt vann.

Server suppen i boller eller glass, med noen kikerter på toppen og litt urter. Om du ønsker kan du også ha en klatt yoghurt.

Jeg hadde proteinstykker til – ble kjempegodt.

Smakelig måltid ❤

~

 

Legg gjerne igjen en kommentar <3

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s