Grønnkålchips – sunn snacks


Grønnkålen er en supergrønnsak – full av vitaminer, mineraler, kostfiber og helsebringende plantestoffer.

Grønnkål har både lavt energi – og fettinnhold, samtidig som den har et høyt innhold av protein, beta-karoten, vitamin E og vitamin C, kopper og kostfiber. Grønnkål er også en kilde til vitamin B6, folat, kalsium og kalium. Protein bidrar til vekst i muskelmasse. Beta-katoten omdannes til vitamin A i kroppen. Vitamin A bidrar til å opprettholde normal hud og normalt syn. Vitamin E bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress, mens vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen. Vitamin B6 bidrar til normal energiomsetning, mens folat bidrar til å redusere stress og utmattelse. Kalsium bidrar til å opprettholde normale knokler og tenner, mens kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk.

Så det er bare å tygge i vei !! Godt er det også.

~

Grønnkålchips – oppskriften fant jeg på meny.no

14222196_1067505653327238_2841999462458967796_n

grønnkål
olivenolje
salt

Slik gjør du:

 

Sett stekeovnen på 175 grader.

Skyll og rens grønnkålen. Riv bladene i grove biter.

Gni inn grønnkålen med litt olivenolje og fordel grønnkålen utover et stekebrett med bakepapir, dryss over en klype salt.

Stek grønnkålen ved 175 grader (bruk varmluft) til grønnkålen blir sprø. Det tar ikke så lang tid, ca. 15 minutter. Hvis bladene virker litt tykke, kan du snu dem en gang underveis i stekingen og eventuelt legge til 5 minutter på steketiden.

 

En kommentar om “Grønnkålchips – sunn snacks

Legg gjerne igjen en kommentar <3

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s