Pasta med østerssopp, bacon og erter


421370_244149282332470_119052811508785_543389_2012969828_n

håper dere har hatt en fin uke så langt 🙂 Skal ha en ny fastedag i morra tenkte jeg.

Da er det endelig en ny utforing på gang via Matbloggsentralen, hadde vært veldig stas å vinne den nye pastamaskinen fra Philips. For meg så ville det å lage sin egen pasta ta for mye tid, men med denne maskinen ville det gå som en drøm.

Det finnes knapt noen annen mat som er så enkel å få til å smake godt som god pasta ❤ Jeg pleier å kjøpe tørr pasta fra Barilla eller fersk pasta i kjøledisken, synes de er gode. Jeg kjøper helst fullkornspasta, da det er mer mettende.

Det jeg liker best med pasta er de at det byr på utallige variasjonsmuligheter. Det viktigste når man skal lykkes med pasta er gode ingredienser, god x-tra virgin olivenolje, gode hermetiske tomater (jeg pleier bruke de fra Mutti), soltørkede tomater, fersk parmesan, solmodne tomater og balsamicoedikk + et utvalg ferske urter som basilikum, timian, bladpersille, salvie og rosmarin så er man på god vei til et smakelig måltid.

Denne retten er jo en mer luksusutgave en jeg vanligvis lager, under finner dere noen enkle sauser som passer til pasta. Man kan lage dem som vegetar eller tilsette skinke, pølse, kylling eller fisk etter smak.

Pasta med kamskjell, stjernebacon, østerssopp og selskapserter 2 pax

11209646_10153200980056970_7871912652401894122_n

8 stk kamskjell

200 g linguine pasta

1/2 pk stjernebacon
100 g østerssopp
100 g selskaps erter

Marinade
0,5 stk chili, rød
1 fedd hvitløk
0,5 dl solsikkeolje
0,3 dl vann

Saus
1 dl matfløte
salt og pepper

Slik gjør du:

Finhakk chili og hvitløk, og rør sammen med solsikkeolje og vann. La kamskjellene ligge i marinaden minst 1 time. Ta kamskjellene opp av marinaden og la dem renne av seg på tørkepapir. Ta vare på resten av marinaden til du skal lage saus.

Kok opp vann med salt og pasta etter anvisning på pakken.

Stek sopp, bacon og selskapserter til baconet er gyldent.

Hell marinaden over i en liten kasserolle og kok den inn til det halve. Tilsett matfløte og la den koke litt, smak til med salt og pepper.

Stek kamskjellene raskt i stekepanne eller på grill, ca. 30 sekunder på hver side.

Anrett kamskjellene på et halvt kamskjell, og legg bacon, østerssopp og erter ved siden av, hell sausen over pastaen og anrett dette også på fatet.

Smakelig måltid ❤

Life is a combination of magic and pasta
Life is a combination of magic and pasta

Hvitløk- og olivenolje

2 dl olivenolje
8 fedd hvitløk, finhakket
1/2 ts tørket og knust chili

Varm oljen i en gryte, ha i hvitløk og chili. La blandingen surre på middels varme og til hvitløken er svakt gylden. Bland oljen med nykokt pasta og server omgående.

Grønn pesto

60 g friske basilikumblader
salt
70 g nykvernet parmesan
3 ss pinjekjerner
2 fedd hvitløk
3 dl god olivenolje

Ha basilikumbladene og litt salt i food prosessor, la denne gå i noen sekunder til ingrediensene er godt blandet. Rist pinjekjernene i en tørr panne til de er gyldne. Ha parmesanen og pinjekjernene, hvitløk og olivenoljen i foodprosessoren sammen med basilikumbladene. Kjør blandingen til pestoen er myk og fin, ha i mer olje dersom pestoen er tørr. Hell sausen over nykokt passta og server med en gang.

Rød pesto

100 g soltørkede tomater, skjæres i små biter
50 g nykvernet parmesan
50 g pinjekjerner
1 1/2 dl olivenolje

Rist pinjekjerne lett i en stekepanne, ha tørkede tomater, pinjekjerner og parmesanen i food prosessoren. Tilsett oljen litt etter litt og kjør sausen til den får en jevn og fin konsistens. Hell pestoen på et glass med tett lokk, og den kan oppbevares i kjøleskapet i en uke.

index

En kommentar om “Pasta med østerssopp, bacon og erter

Legg gjerne igjen en kommentar <3

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s