Jeg skal begynne på 5:2 detox kur – ha en deilig søndag,


index

håper det står bra til og at dere har hatt en fin helg så langt. Jeg har hatt jobbehelg, men koste meg med litt vin med ei kollega i går. I dag skal jeg bare slappe av å kose meg hjemme med pusegutta.

Nå har jeg bestemt meg for å begynne på 5:2 Detox diett – spis deg slank & frisk ! neste mandag. Skal møte ei venninne på fredag og ta litt vin, og det er jo skikkelig fy!! på denne dietten. Så derfor må jeg vente en uke før jeg setter i gang. Den er ganske rigid, men det passer meg greit så lenge jeg er motivert. Og jeg må jo si det høres veldig fristende ut å gå ned 5 kg på to uker, nesten for utrolig til å være sant. Så dere andre som ønsker å gå ned noen kilo får følge meg på ferden. Hadde vært moro om jeg kunne få kommentarer dersom andre skal følge den med deres erfaringer.

Dette er en livsstilsendring med en flying start siden det er en detox kur. Har tidligere gått på Dukan, juicekur, 5:2 dietten, Grete Roede med mer så dette blir spennende.

Suksessdietten består av antiinflammatorisk kost som virkelig kickstarter kroppen, i tillegg til to dager med lett faste i uken. Man skal bare gå på kuren i to uker, og man kan miste opp til 5 kilo i løpet av disse ukene.

Målet for 5:2 Detoxkuren er å avgifte og rense kroppen slik at fordøyelsen blir bedre og at forbrenningen får en kickstart. Etter kuren er man opp til 5 kilo lettere og man kan være kvitt både smerter, redusere allergi og ta knekken på søtsuget.

Den nye detoxkuren består i å faste, det vil si spise maks 500 kalorier, to dager i uken, mens du på de resterende dagene spiser du mest grønnsaker, belger, bønner og frukt. Ved å spise færre og sunnere karbohydrater, kvitter kroppen seg med mer fett. Kroppen vil alltid forbrenne overskytende karbohydrater før den går løs på fettet. Det betyr at hvis du har et høyt inntak av karbohydrater, vil kroppen aldri komme i gang med å forbrenne fettlagrene. Når du har et konstant høyt blodsukker, forbrenner du altså mindre fett. Derfor er det viktig å regulere blodsukkeret når du ønsker å gå ned i vekt.

Etter to uker på detoxkuren, kutter du ut fastedagene, og fortsetter med smartkarbomat. Mens man går på denne detoxkuren, skal to dager være lett fastende, men de skal ikke være etter hverandre.

Jeg har kjøpt denne boken, som vil være et godt hjelpemiddel. Det lønner seg å føre dagbok over det man spiser, samt veie maten. Jeg kommer til å dele noen oppskrifter med dere etterhvert. Når man slanker seg skal man egentlig bare veie seg en dag i uken, og det er også lurt å ta mål slik at man ser at man mister centimeter dersom vekten står stille. Det er også viktig å drikke mye vann, og røre på seg minst 30 minutter pr dag. Det er jo ikke noe problem for meg som har en veldig aktiv jobb. Det er mange fristende oppskrifter i boken, og forslag til hva man skal spise på ukesbasis.

5-2_detox_cover

Dersom du sliter med overvekt, søtsug, allergi, kronisk tretthet, smerter i kroppen, utslett, dårlig fordøyelse, urolig mage og/eller hodepine ? Da er du kanskje en av mange som er rammet av en betennelsestilstand i kroppen – kronisk inflamasjon.

Toukersdietten 5:2 detox nullstiller kroppen og gir en effektiv avgiftning og utrensing. Det er en super måte å starte overgangen til antiflammatorisk kosthold på.

På fastedagene skal kaloriinntaket reduseres til 5-600 kcal på de andre dagene skal inntaket reduseres til 1700 kcal pr dag. Fordelingen på måltidene skal være 200-250 kcal frokost, lunsj/middag 250-300 kcal og mellommåltid 30-100 kcal på fastedagene, og på normale dager skal man spise frokost 350-400 kcal, lunsj 500-550 kcal, middag 500-600 kcal og mellommåltid 250-300 kcal. Det som er spesielt med detox kuren kontra vanlig 5:2 diett er at man ikke skal spise kjøtt, fisk og egg da dette er tungfordøyelig, så da blir det to grønne uker.

«Nei takk» listen

* sukker og kunstig søtningsmidler
* fisk & skalldyr
* gluten
* melk og egg
* kaffe og te, kan drikke grønn te og økologisk koffeinfri kaffe
* kjøtt
* alkohol

strong>Generelle retningslinjer

* spis økologiske matvarer i størst mulig grad
* spis alltid variert, med friske råvarer
* spis masse forskjellige typer grønnsaker og frukt
* bruk gjerne «supermat» i matlagingen f.eks ingefær, cayennepepper og gurkemeie
* sørg for å få essensielle vitaminer og mineraler gjennom maten, og suppler eventuelt med en daglig multivitaminpille og omega-3. Gode kilder til omega-3 utenom fisk er valnøtter, knuste linfrø og rapsolje

* begrens inntaket av bearbeidede matvarer inkludert raffinert sukker
* unngå kunstige søtningsmidler
* begrens inntaket av animalske matvarer, unntatt fet fisk
* begrens inntaket av mettet fett, inkludert smør, fet ost og fete typer kjøtt
* unngå å få i deg transfettsyrer
* unngå å svi maten under tilberedning
* begrens forbruk av koffein og alkohol

Jeg gleder meg til å sette i gang om en drøy uke, om det er noen som vil joine meg send meg en mail. Det er jo alltid lettere å slanke seg om man er flere.

Ønsker dere en fortsatt fin søndag – C`ya 🙂

images

2 kommentarer om “Jeg skal begynne på 5:2 detox kur – ha en deilig søndag,

Legg gjerne igjen en kommentar <3

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s