Deilige marsipansmåkaker med tranebær


Heisann, håper det står bra til og at dere ikke stresser for mye før jul. Jeg synes desmber har flydd av sted, tenke seg til at det bare er 4 d igjen til julaften ❤

I Oslo er det ikke så mye som minner om jul, grått, trist og såpeglatt, så når man ikke får julestemning ute får man lage det inne. Og husk at til alle dere som vasker og rengjør før jul,  det er Jesusbarnet og ikke helsetilsynet som kommer 😀

I dag har jeg lagd nydelige småkaker med marsipan og tranebær, så om du liker marsipam vil du elske disse – under finner dere oppskriften ->

Nydelig fredag ønskes,og husk å senke skuldrene det blir jul læll ❤

~

Marsipansmåkaker med tranebær – ca 30 stk

80292370_2577304115680710_3311849303420436480_o

175 g hvetemel
100 g ekte marsipan – jeg brukte Odense
100 g smør, romtemperert
50 g melis
2 eggeplommer
100 g tørkede tranebær

1 eggehvite til pensling, piskes lett

Slik gjør du det:

Ha mel, marsipan oppdelt i små biter, mykt smør, melis og eggeplommene i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen er jevn og samler seg.

(Har du ikke food processor, river du først marsipanen på rivjern. Pisk dette sammen med mykt smør til en jevn masse. Tilsett melis og eggeplommene og pisk videre. Bland til slutt i hvetemelet.)

Hell den ut på bakebordet og kna inn tranebærene. Rull deigen i små kuler, ca. 3 cm i diameter, og legg dem med litt mellomrom på en stekeplate dekket med bakepapir.

Bruk en gaffel og press dem forsiktig litt flatere. Pensle småkakene med eggehvite og stek dem i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter. De skal bli lys gylne, men være litt myke.

Avkjøles på rist.

PS: Det er viktig å bruke ekte marsipan her, dvs marsipan med et høyt innhold av mandler, det er kun denne som tåler steking.

Happy baking ❤

~

 

Legg gjerne igjen en kommentar <3

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s