Mat- og vinkurs på Jacobs Majorstuen og Kylling Gangnam Style


Jeg var så heldig å vinne to plasser til Mat- og vinkurs på Jacobs på Majorstuen. Dette var det første kurset i sitt slag hos dem. Innlegget er på ingen måte sponset, men jeg liker å fremsnakke dem som fortjener det 🙂

Jeg elsker å handle på Jacobs, men siden det er et stykke unna der jeg bor blir det ikke så ofte. Men der får man alt, og da mener jeg absolutt alt. Det er en sann fornøyelse å gå rundt i butikken, og i helgene har de også smaksprøver. De er alltid så hyggelige og hjelpsomme der også. Det er litt morsomt å tenke på at min første jobb var i kjøtt- og  delikatesse avdeling på CC Majorstuen, bygget ble revet rundt 1990 og det er der Colosseum Park er nå.

Kokken som de har fått med seg er Bård Greni blant annet kjent fra «Fingrene av fatet» .  Han er en skikkelig koselig fyr fra Grimstad, som har reist mye rundt i Østen og jobbet der også, og det er noe som gjenspeiles i hans retter.

44587996_10156522549891970_8010330864233742336_n

Alle rettene var veldig spennende,  og vi ble delt opp i 4 lag med 4 på hvert lag. Alle lagene hadde ansvar for 2 retter, og vi jobbet to og to pr.rett. Var artig å møte andre likesinnede som liker å lage og spise mat.  Vi fikk deilige viner til maten  som var tilpasset hver rett.  Jeg tror ikke kurskalenderen deres er helt spikret enda, men de håpet å ha den på plass innen to uker. Her kan dere lese mer om Jacobs

Menyen for kvelden ~ var plukket litt fra hvert av kursene de skal kjøre fremover
 • Ved ankomst ble det servert musserende vin, Hitra Blå med valnøttbrød og syltetøy, diverse spekemat og husets pizza
 • Syltet laks med ny vri og eggekrem
 • Pompedans med tomatsalsa
 • Mojito granite og sjøkreps m/redusert skalldyrsuppe
 • Pepper krab – kongekrabben fritert m tempura og vendt i saus
 • Gangnam style kyllingklubber m/ tynne skiver paprika
 • Long Island icetea rammen m/ kylling og nudler
 • Pulled pork m/ appelsinkokt løk
 • Dessert, Hvit sjokolade og narsipan delice kake, White russen m/lakris og White russen espuma

  Drikke
  Castell d`Age Cava «Anne Marie»
  Meinklang Naken Gruner Veltiner
  Carussin Barbera d`Asti Asinoi
  Carussin Moscato Flari Corti

Dette var et måltid jeg kommer til å huske i lang tid. Tusen takk for at jeg fikk muligheten til å delta ❤  Jeg har fått tillatelse av butikksjefen til å gjengi den oppskriften jeg og min makker lagde, og den finner dere under her ->

Jeg lagde den  hjemme hos meg i dag, og siden min nærbutikk ikke hadde kyllingklubber naturell brukte jeg overlår fra Prior, Favoritt kylling ~ ble skikkelig digg det også

Ønsker dere en fortsatt fin kveld og uke ❤

~

Kylling Gangnam Style, 2 – 3 pers a`la Bård Greni

44815440_10156526404751970_2509796033844740096_n.jpg

1 pk overlår fra Prior, Favoritt kylling  (600 g) eller kyllingklubber- eller vinger
4 ss nøytral olje til steking
6 fedd hvitløk, skrelles og finhakkes
2 ss fersk ingefær, skrelles og finhakkes
2 stk ferske chili, finhakkes
2 ss rød chilisaus (Sriracha)
2 ss soyasaus
3 ss risvin eddik
3 ss brunt sukker
smak til med salt
gul, rod og oransje paprika – skjæres i tynne strimler

Slik gjør du det:

Varm oljen i en non-stick wok eller stor stekepanne. Tilsett finhakket hvitløk, chili og ingefær og stek det lett i 30 sek. Bland så resten av ingrendiensene til marinaden og legg kyllingen oppi og fordel blandingen over kyllingen. La det stå kaldt å marinere i minst 1/2 time, gjerne lengre.

Stek så kyllingen med marinaden i en stekepanne til de blir brune. Etterstek dem i ovnen i stekepannen eller i en ovnsfast form i ovnen på 180 C over- og undervarme, og stek dem i ca 40 min til kjøttet løsner ved benet. De siste fem minuttene av steketiden legger du opp i finstrimlede paprika skiver.

Strø litt vårløk skåret i tynne ringer  på toppen før servering, jeg hadde ris og feldsalat til.  Det er også veldig godt med finhakket koriander og litt limeskiver til.

Smakelig måltid ❤

~

 

 

Legg gjerne igjen en kommentar <3

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s