Internasjonal lansering Gammel Opland


Heisann, håper det står bra til og at dere har hatt en fin uke så langt 🙂

Forrige fredag var jeg på internasjonal lansering av Gammel Opland på Nedre Foss Gård på Grunerløkka. Tilstede var også landbruks- og matminister Jon Georg Dale, Stein Erik Hagen m.fl prominente gjester fra inn- og utland, i tillegg til presse.

Veldig artig å se hvor fint det har blitt på Nedre Foss Gård, koselig å se igjen kjente ansikter fra tidligere Arcus arrangementer og noen få bloggere. Deilig mat fikk vi også + at det var smaking av de edle dråper mens Ivan holdt en presentasjon om de ulike smakene og hvilken matbit som passet til.

Gammel Opland utfordrer whiskey og cognac

Laks, ost og kokkekunst har for lengst satt det nordiske kjøkkenet på kartet, og akevitten har inntatt noen av verdens beste barer i byer som Paris, Berlin og New York. Nå er tiden inne for en sterkere internasjonal satsning, og relanseringen av Gammel Opland markerer starten på dette.

– Ambisjonen med relanseringen er å etablere Gammel Opland som en premium merkevare i utlandet, i direkte konkurranse med eksklusive single malts eller cognac, sier konsernsjef i Arcus, Kenneth Hamnes. 

Jeg vil tro Arcus har gode forutsetninger for å lykkes. Gammel Opland har lenge vært den mest populære akevitten blant nordmenn og har ligget helt i toppen av salgslistene til Vinmonopolet over flere år. Den ekstra lange modningsprosessen på 24 måneder gir den en rund smak og kompleksitet som skiller seg fra andre akevitter.

Master blender Ivan Abrahamsen som har satt sin signatur på flasken,mener Gammel Opland bør nytes året rundt. Mange forbinder akevitt med jula, men dette er en akevitt som kan nytes i stedet for cognac eller whisky.

For å gjøre Gammel Opland klar for utlandet, ga de det London-baserte designbyrået Stranger & Stranger oppdraget med å gir flasken et nytt ansikt.  De fikk frie tøyler til å designe, og jeg må si at jeg synes de ble superfine.

Hele Gammel Opland-porteføljen, med Gammel, Edel og Single Cask-variantene har fått nytt design. Flaskene har fått et moderne utseende som skal treffe både nordmenn og akevittelskere over hele verden. Samtidig beholder alle variantene mange av sine karakteristiske trekk. Bildene under er lånt av Arcus sine pressebilder.

Vi fikk med oss en goodiebag med en liten Gammel Opland og et par akevittglass fra serien Brygg designet av Sverre Uhnger for Magnor. Tenkte jeg skulle få lagt ut en oppskrift på en drink eller rett med Gammel Opland etterhvert.

Ønsker dere en fortsatt fin dag og god helg ❤

~

Fjellbekk – en av mine favorittdrinker med akevitt

2 cl vodka
2 cl akevitt
1 cl ferskpresset limesaft
2 cl Roses lime
Sprite

Slik gjør du det:

Fyll et glass med isbiter. Ha i alt utenom Sprite, og rør godt. Toppes med Sprite.

Enjoy ❤

~

 

Legg gjerne igjen en kommentar <3

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s