Risboller med sunnere vri


God morgen, og en fin andre søndag i advent ønskes dere ❤ I går gikk jeg meg en lang tur, ikke mye igjen av snøen vi hadde for noen dager siden.

Da jeg kom hjem igjen lagde jeg noen pepperkakestjerner til julekransen min og risboller. Er ikke i form om dagen, så julevasken, pyntingen og bakingen får jeg ta som det kommer.

Her ser dere hvordan kransen ble, oppskriften på pepperkakene finner dere her og oppskriften på risbollene finner dere under her ->

Ønsker dere en fortsatt fin søndag ❤

~

Risboller med en sunnere vri – ca 24-30 stk

risboller

100 g mørk sjokolade (helst 70% kakao)
100 g Cocosa eller annen xtra virgin kokoolje
1 ss espresso eller sterk kaffe
1 egg
35 g Sukrin melis
60 g puffet ris

Slik gjør du det:

Hakk opp sjokoladen, og ha den i en metallbolle sammen med kokosolje.  Kok opp litt vann i en kjele som er passe stor til at du kan sette bollen oppi, rør med tresleiv til sjokoladen er smeltet. Rør til slutt inn kaffen, og la blandingen avkjøles i kjøleskapet en stund.

Visp  sammen egg og Sukrin melis til en tykk eggedosis.

Så er det bare å blande sammen, sjokoladeblandingen tilsettes gradvis i eggedosisen mens du rører blandingen forsiktig sammen med sleiv til alt er blandet. Til slutt tilsetter du puffet ris, og vend den forsiktig inn.

Fyll en passe mengde i muffinsformer eller sett risbollene på en stekeplate med bakepapir. Lag dem så store du ønsker. rydd plass i kjøleskapet til et stekebrett eller avkjøl dem tildekket ute på veranda om dere har minusgrader.  Sett risbollene til avkjøling i kjøleskap, de kan oppbevares i en tett boks i kjøleskap eller fryses.

Jeg hadde litt strøssel på noen, de ble farlig gode asså.

Happy baking ❤
~

Legg gjerne igjen en kommentar <3

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s