Søtpotet og svart bønne tostada


Heisam, håper det står bra til og at dere har hatt en fin helg så langt. Været var litt utrygt i dag,så jeg har bare gått en lang tur i Botanisk hage. Det er ikke så artig å bli tatt av regnet på lang sykkeltur. Har tatt noen fine sykkelturer i det siste bla så var jeg på Ingierstrand og Hvervenbukta det er så fint der.

På torsdag lagde jeg deilige vegetar tostadas, under finner dere oppskriften ->

Ønsker dere en fortsatt fin dag og helg ❤

~

Søtpotet og svart bønne tostada

søtpotetogbønner.jpg

Tortilla av hvete – 8 stk

365 g hvetemel
0,5 ts salt
0,5 ts bakepulver
3 ss olje
2,4 dl lunkent vann

Stekte søtpoteter

650 g søt poteter, skrelles og skjæres i biter
1 ss Extra Virgin Oliven olje
½ ts chili pulver
Maldonsalt

Kokte svarte bønner

1 ss Extra Virgin Oliven olje
2 fedd hvitløk, presset eller finhakket
1 ts malt cumin
2 boksser svarte bønner, skylt og avrent
1, 2 dl vann
½ ts nykvernet havsalt

Garnityr etter valg, jeg hadde salat, avokado, cherrytomater ost og coriander

Slik gjør du det:

Lefsene

Bland det tørre i en bakebolle.

Tilsett vann og olje, og elt godt til deigen er jevn og fin. Minst ti minutter. Poenget med å elte så lenge, er å strekke fibrene i melet. Da tåler deigen å bli kjevlet ut ganske tynt uten å revne. La deigen hvile i 15 min

Del deigen opp i åtte like deler. Ha litt mel på kjøkkenbenken, og kjevle ut deigklumpene i tynne, flate pannekaker på størrelse med bunnen i stekepannen du skal steke dem i. De skal være ganske tynne. Tynne! Den første tortillaen kan være litt vanskelig å få til, men ikke mist tålmodigheten, du får teknikken inn ganske fort. Dersom deigen fester seg til kjøkkenbenken, må du tilsette litt mer mel.

Varm opp en stekepannen til den er god og varm.

Tørk av eventuelt mel fra overflaten av den ustekte tortillaen og legg den i stekepannen i ett minutt. Ikke noe olje i pannen!

Etter 1 min skal tortillaen begynne å få litt brune flekker under, og bobler på toppen. Da snur du den, og steker i 30 sek til. Juster varmen opp eller ned, dersom tortillaen blir for mye eller lite stekt. Husk å gi stekepannen ett minutt eller to for å justere seg til den nye temperaturen før du steker neste. Stekepannen skal helst være tørr og ren for hver tortilla, så tørk bort tortillarester og mel etter hvert.

Ferdigstekte tortillaer lagres i en bunke mens du steker resten, enten innpakket i et kjøkkenhåndkle, eller mellom to middagsfat.

Søtpotetene

Forvarm ovnen til 200 C, bruk to stekebrett. Kle disse med bakepapir og legg søtpotet bitene utover sprinkle med olivenolje på toppen og dryss med chili-pulveret og salt. Kast litt på potetene slik at de blir jevnt dekket med olje og krydder. Bak potetene til de er myke og karamellisert på kantene, ca 30 til 35 min. 

Svarte bønner

I mellomtiden tilberedes bønnene i en middels kasserolle over middels varme, varm olivenoljen. Tilsett hvitløk og spisscumin og kok mens du rører hele tiden til duftende, ca 30 sek.

Tilsett de avrente bønnene,, vann og salt. Gi blandingen et oppkok og la det koke i 10 min, rør ofte, og reduser varmen som nødvendig for å opprettholde en mild koking. Fjern fra varmen og bland bønnene med en potetmoser til en tykk masse eller med gaffel om du kke har moser.

Legg en tortillalefse på fat, legg på salat, bønner, grøønsaker og søtpoteter ha litt ost på toppen.

Smakelig måltid ❤

~

Hvis du ikke vil lage dine egne lefser kan du bruke ferdige og pensle disse med litt smør og ha de litt i ovnen.

Legg gjerne igjen en kommentar <3

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s