Lanseringsfest av Lerstangkylling


Man takker jo så klart ikke nei, når man blir invitert på Chef`s Dinner (5-retters meny) på Vaaghals av Gårdsand og MENY, når det er selveste Ørjan Johannessen vinner av Bocuse d`Or i 2015 som er en av kokkene.

lerstangkylling
Bildet er lånt av Meny

Dette er en helt ny saktevoksende og naturlig kyllingrase i Norge. Det er produsenten Gårdsand som i samarbeid med MENY har utviklet den nye kyllingen. Kyllingen vil bli markedsført under merkenavnet Lerstang, og tilhører den anerkjente franske kyllingrasen SASSO.

Premium kyllingmerker som Lovise og Stange holder god kvalitet, men Lerstang blir likevel en helt annen matopplevelse. Denne kyllingen får vokse til den er 65 dager (normalt er 30 dager) og det er fra dag 30 og utover at struktur og smak virkelig utvikler seg.

Dette var en sann glede for en matelsker som meg. Alle rettene var veldig spennende,  og servert på en fin måte med serveringsfat ved bordet som vi skulle dele og med deilig drikke til. For meg var høydepunktet under middagen kylling Ballotine som  var formet som en dom (kuppel) og desserten søtmons som jeg er ❤

kylling-ballotine
Bildet er lånt av Meny
Menyen – temaet var så klart Lerstangkylling, all drikke var fra norske produsenter
 • Snacks, Lettrøkt og grillet kyllingbryst m/ pepperrot, sennep på flatbrød
  m/ Egge One musserende 
 • Ravioli i kyllingbuljong, syltet løk, tomat og fennikel
  m/Eiker blond 
 • Byggrynrisotto m/ confitert kyllinglår, jordskokk og trøfler
  m/ Balholm Hasndverksider m humle
 • Kyllinballotine, beter, erter IG kyllingspyd
  m/ Nøgne Ø Sparkling sake
 • Dessert, Sjokolade, solbær, vannbakkels, yoghurt og karamell
  m/ Eiker melkestout og deilig kaffe til de som ville ha

Jeg er ikke så veldig fornøyd med egne bilder, men etter lysforholdene ble de ikke så aller verst 🙂

Dette var et måltid jeg kommer til å huske i lang tid. Tusen takk til de flinke kokkene og til Gårdsand og MENY som inviterte meg, noen andre matbloggere, matskribenter m.fl, det var en veldig koselig kveld med noen kjente ansikter ❤

~

Vi var jo så heldig at vi fikk med oss en goodiebag hjem også, med noen vareprøver i fra Jacobs utvalgte og en lerstang kylling. Tror kanskje jeg skal våge meg på å lage kylling ballotine i helgen, har ikke gjort det før men… si som Pippi, «det har jeg aldri prøvd før, så det klarer jeg helt sikkert» ❤

Dagens hos meg ble fersk girasoli m/steinsopp & trøffel m/ redusert tomatsaus m/ soltørkede tomater, paprika, vårløk, estragon og revet mozzarella på toppen

Legg gjerne igjen en kommentar <3

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s