Jeg har testet Floating – REST terapi i dag


Heisann, håper dere har hatt en fin helg så langt.

I dag har jeg vært på prøvetime floating på Floating Oslo. De ligger rett ved Uranienborg kirke og Saga Hotel som jeg jobbet på for mange år siden. Koselige lokaler, de har også kunstutstilling i lokalene sine. Stedet er familiedrevet og hun som jobber der var veldig koselig.

Jeg hadde aldri prøv flytetank, men det var jo litt spennende å gjøre det når jeg ble spurt om å prøve det. REST- «Restricted Environmental Stimulation Therapy.» floating er ganske nytt i Norge. Floating metoden ble utviklet av den amrikanske legen John C. Lilly som konstruerte den første floating tanken i 1954.

Det kan være lurt å gå på toalettet først siden du skal ligge en time inne i tanken. Man bør også unngå å drikke kaffe rett før, for meningen er jo at man skal klare å slappe helt av. Først tar du en dusj, også legger du deg inn i den romslige tanken som består av store mengder Epsom salt (magnesiumsulfat) i vannet, som gjør at man flyter på vannet. Epsom salt er en naturlig og enkel form for detox/utrensning da den trekker avfallsstoffer og betennelse ut fra kroppen, beroliger nervesystemet og får musklene til å slappe av. I tillegg er saltet et naturlig mykgjørende middel for huden.

Vannet holder kroppstemperatur og etter kort tid får man følelsen av å sveve. Rommet er lydtett, helt mørkt slik at du blir avsondret fra all ytre stimuli, og både hjerne og muskler får optimal hvile.

Floating demper først og fremst stress, og gir en økt indre ro, det er også bra for de som har hudeksem eller trenger restitusjon etter trening f.eks.

Jeg synes det var behagelig å ligge der, men jeg klarte ikke å slappe helt av, så de som klarer det har nok bedre utbytte.

Du kan ligge naken i tanken, men husk å ta i øreproppene så slipper du vann i ørene. De hadde håndkle, dusjsåpe, shampo, balsam og hårføne der, så man slipper å ta med seg noe, men det kan være lurt å ta med seg en kam.

Om jeg kommer til å gjøre det igjen? skal ikke se bort fra det,  men i første omgang skal prioritere noen massasjetimer. Men jeg anbefaler behandlingen de har innimellom gode tilbud og behandlingspakker som de tilbyr.

Om du har badekar kan du også kjøpe ditt eget Epson salt og tilsette  200-500 g av saltet pr bad. Saltet kan kjøpes her

Ønsker dere en fortsatt deilig søndag ❤

Bilderesultat for REST terapi

Hjemmesiden til Floating Oslo her

~

Her finner dere mer fakta om  floating

~

3 kommentarer om “Jeg har testet Floating – REST terapi i dag

  1. «Heya i am for the first time here. I found this board and I find It truly useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and aid others like you aided me.»

Legg gjerne igjen en kommentar <3

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s