Smørkokte hvite asparges m/urter <3


Heisann, i dag har jeg syklet meg en lang tur blant annet innom Sørenga, her ser dere noen bilder ->

Hadde lyst på noe lettvint og godt til middag i dag, så da ble det asparges m/urter, spekeskinke og norske jordbær 🙂 Og det ble kjempegodt 🙂

Hvit asparges er for mange en ukjent delikatesse. Det hvite gullet – den hvite aspargesen får gourmander, restauratører og kokker til å gå mann av huse.

Foreløpig er det bare grønn asparges som dyrkes kommersielt i Norge. Smaksforskjellen mellom asparges fra kalkjord og sandjord er stor. De som er dyrket i kalkjord er mørere og har en mindre trevlet stilk. De er mildere og langt søtere i smaken, og fordi de har mindre bitterhet fremstår de som litt renere og mer elegante i smaken. Derav den store prisforskjellen også.

Ønsker dere en fortsatt fin kveld ❤

~

Smørkokte asparges m/ urter, spekeskinke og jordbær – 2-3 porsjoner

13465991_1008765465867924_6071505079332743641_n.jpg

1 bunt hvite asparges
3 dl vann
50 g smør
1 ss sukker
1 ts salt
1 ss ferskpresset sitronsaft

100 g spekeskinke/ westfalerskinke i tynne skiver

friske urter – jeg hadde bare basilikum for hånden, men du kan også bruke kjørvel og persille

Slik gjør du :

 

Skrell aspargesen fra der «blomsten» slutter og ned. La aspargesen ligge på fjøla mens du skreller for å unngå at den knekker. Skjær vekk de nederste 2–3 cm.

Bruk en romslig kasserolle eller panne og kok opp vann, smør, sukker, salt og sitronsaft. Legg i aspargesen.

Ikke kok dem, men la trekke til de er akkurat passe gjennomkokte. Det tar ti til 15 min, avhengig av tykkelsen. Selv om det skal være motstand når du tygger den, så må man passe på at den ikke blir for mye «al dente» da vil bitterstoffene dominere.
La dem trekke uten lokk til det meste av væsken har fordampet og aspargesen er ferdig kokt. Rist litt på kasserollen underveis slik at aspargesen ikke fester seg i bunnen. Spesielt mot slutten er det viktig å være påpasselig slik at aspargesen blir jevnt kokt og nærmest glasert i det innkokte smørvannet.

La gjerne det som er igjen av kokekraften få være med ved servering.

Krydre lett med litt kvernet pepper og tilsett litt hakkede urter. Serveres med god spekeskinke i tynne skiver og jordbær.

Smakelig måltid ❤

 

 

2 kommentarer om “Smørkokte hvite asparges m/urter <3

  1. I discovered your Smørkokte hvite asparges m/urter ❤ | Mary Loves The Little Things page and noticed you could have a lot more traffic. I have found that the key to running a website is making sure the visitors you are getting are interested in your subject matter. We can send you targeted traffic and we let you try it for free. Get over 1,000 targeted visitors per day to your website. Check it out here: http://0nulu.com/opx Unsubscribe here: http://0nulu.com/nbz

Legg gjerne igjen en kommentar <3

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s