Mille feuille <3 napoleonskake


Heisann, håper dere har hatt ei fin helg så langt 🙂 Jeg var på klassetreff i går, og i dag syklet jeg til Malmøya og Ormøya en tur.

Malmøya er så utrolig fint, og nå som Gamle Mossevei er ferdig utbedret er det en drøm å sykle utover også. Her ser dere et par bilder fra turen ->

Har blitt utfordret av en i ei matgruppe til å lage Mille feuille, jeg er av den mening at alt trengs ikke å lages fra bunnen av. Så jeg prøvde å lage Hellstrøms butterdeig, men den havnet i søpla jeg har ikke tre dager til dette kjevlehe…ete 🙂 så da kjøpte jeg like greit ferdig butterdeig som jeg pleier.

Millefeuille er fransk og betyr tusen blad. Når du steker butterdeigen ser du alle lagene den består av.

~

Mille feuille med vaniljekrem + krem og jordbær

13435486_1004531662957971_6312670828503288510_n

3 plater frossen butterdeig
melis
2 dl kremfløte

Vaniljekrem

5 dl melk
1 vaniljestang
6 eggeplommer
125 g sukker
40 g maisenna
30 g smør

1 kurv med friske jordbær, renset og vasket

Slik gjør du :

Deigen
Ta butterdeigen ut av fryseren og la den tine på benken i 10-15 min.

Kjevle ut butterdeigen til lange flak (rektangler), Skjær dem litt til slik at ale flakene har omtrent samme fasong og størrelse. Legg flakene på et stekebrett med bakepapir.

Dryss butterdeigen rikelig med melis. Stek butterdeigen midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20-25 minutter, til butterdeigen blir gyllen og sprø. Overflaten skal helst bli glasert. Avkjøl på rist.

Vaniljekremen
Hell melken i en tykkbunnet kasserolle. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene og stangen over i melken og gi det et oppkok. Trekk kasserollen til side og la melken trekke smak i 10-15 minutter. Ta ut vaniljestangen.

Visp eggeplommer, sukker og maisenna luftig og klumpfri i en bolle. Hell melken over eggeblandingen mens du visper. Visp til blandingen er helt glatt.
Hell alt tilbake i kasserollen. Kok opp under konstant visping til kremen blir tykk og fin (den må koke til det bobler skikkelig).

Ta kremen fra varmen, la den få avkjøle seg et par minutter før du visper inn smøret. Visp til kremen er helt glatt. Gni den varme kremen gjennom en sil og over i en vid bolle eller form.

Sett kremen i vannbad slik at den avkjøles, og når den er helt avkjølt pisker du inn kremfløten med en ballongvisp.

Montering
Fordel kremen på to av butterdeigsflakene og legg på bærene. Løft den ene delen over på et fat og legg den andre forsiktig oppå. Avslutt med det siste flaket og server, altså tre lag med butterdeig.

Happy baking ❤

Om du vil lage din egen butterdeig finner du oppskrift her -> http://www.dn.no/smak/2015/02/19/2124/Hellstrms-klassikere/hellstrms-franske-klassikere-tusenbladsterte

 

Legg gjerne igjen en kommentar <3

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s