Oslo Vegetarfestival – 2016


God morgen, håper dere har hatt en fin helg så langt. Her i Oslo skinner solen, det har vært så herlig vær de siste dagene.

I går var jeg i 50 års dagen til ei venninne på kvelden og på Vegetarfestival på dagen. Det var min første gang på denne festivalen, men jeg har vært på Matstreif flere ganger.

Vi var tre venninner som to i kø fra kvart på elleve, dørene åpnet elleve og det var masse folk i kø. Kanskje ikke så rart i det fine været, det er ingen av oss er vegetarianere men alle er vel å regne som flexitarianere  = deltidsvegetarianere. Vi prøver å lære oss mer om vegetarmat og har noen kjøttfrie dager i uken.

Å være flexitarianer er en global trend. For min del begynte det med «Meatless Monday» / «Kjøttfri mandag». Det er Framtiden i våre hender og Grønn Hverdag som står bak her i Norge.

På festivalområdet var det mange matboder og stands, man kunne også gå på kurs og foredrag. Det luktet deilig fra matbodene og man kunne på flere steder få gratis smaksprøver eller kjøpe mat. Å lage mat helt uten dyreprodukter krever nytenkning, og det er langt fra hva vi er vant til fra oppveksten. Mamma er fra gård på Hellesylt (sunnmøre), så jeg er vokst opp med kjøtt eller fisk siden jeg er fra Kristiansund(kystby).

Kom i snakk med flere stander, men de som skilte seg ut for min del var jentene fra Masala Magic, jeg elsker indisk mat – og ønsker meg sånne fine kobberskåler og krydderboks. De har veldig gode produkter derfra som du får kjøpt i butikker som Joker, Meny og Jacobs. Her kan du ta en titt på siden deres for inspirasjon -> www.masalamagic.com

Jeg ble også veldig imponert av disse kjevlene som er lagd av en polsk artist, de kan brukes på deig, fondant og keramikk – her finner dere siden hans www.valekrollingpins.com

Rawkakene til made with love raw kaker var jo et syn i seg selv, hun har bare side på facebook og instagram ikke blogg.

Fikk også god kontakt med de fra Yelp, Noah og Økosjokolade – deilig sjokolade de har. Tok med meg masse oppskriftshefter som som jeg har tenkt å teste ut.

I en av hallene kunne man få gratis vareprøver, og vi forsynte oss med litt av hvert. Det var blant annet produkter fra Alpro (melkeprodukter plantebaserte), Plamil (vegansk sjokolade), Raw bites, tortillalefser fra BFree og soya granulat mørk og lys fra Soy4You som erstatning for kjøtt. Gleder meg til å teste dem ut 🙂

13177461_985051184906019_4813991046642928341_n

I dag skal jeg bare slappe av og ta det med ro 🙂 Men dere som ikke vat på vegetarfestivalen i går har sjansen i dag. Det var en utrolig fin opplevelse ❤

Ønsker dere en fortsatt deilig søndag ❤

 

Legg gjerne igjen en kommentar <3

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s