Butterdeig ring med eggerøre med bacon m.m <3


God morgen, håper dere hat hatt en fin uke og helg så langt 🙂 I narr har det snødd, så når jeg sto opp i dag var det helt hvitt ute.

I morgen er det både Valentines og morsdag, jeg kommer ikke til å feire noen av delene siden jeg er single og mamma bor i Kristiansund. Men jeg synes jo det er hyggelige tradisjoner da, stas å bli satt pris på.

Om dere skal feire eller ei – så ønsker jeg dere en deilig lørdag og fortsatt god helg ❤

I går lagde jeg en brunch ring, som jeg så på en eller annen side en gang. Fant den ikke igjem så det ble jo min egen vri, men det ble kjempegodt.

Jeg brukte ferdig butterdeig fra Findus, synes det er alt for styrete å lage det selv. Jeg tok ut fire plater og spredde de på et bakepapir og lot de ligge å tine litt. Jeg tro dette er en rett som vil falle i smak hos både store og små, kanskje et alternativ til fredags tacoen?

Butterdeig ring med eggerøre med bacon m.m

12687914_10153826295371970_2056312059813474399_n

4 skiver bacon, skjæres i munnfull store biter
4 egg, pisket lett
4 ss melk + 1 ss
Salt og pepper
Chipotle (røkt paprika)
1 søt paprika, hakkes i små biter
1 løk, finhakkes
1 kopp revet ost
Finhakket frisk basilikum
Taco saus eller en chunky salza saus

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til  200° C.

Pisk sammen eggene og melken, og ha i paprika og løk. stek baconet litt i pannen før du har i eggeblandingen. Lag eggerøre men pass på at blandingen ikke blir for tørr.

Kjevle ut deigen til en runding og del den opp i 8 trekanter. Arrangerer trekanter med lengste sider mot sentrum, overlappende i stjerneform slik at du får en åpen runding i midten. Der hvor deigen overlapper, trykk godt ned slik at de henger sammen.

Legg eggerøren i en sirkel, ha på salza sausen og dryss over 1/3 av koppen med revet ost. Ta yttersiden av butterdeigen (de spisse endene) å dra de over «eggeringen» slik at det nå er blitt til en ring. Noe fyll vil være synlig for og det er meningen. Pensle deigen forsiktig med resterende 1 ss melk; dryss over resten av osten på toppen av butterdeig ringen.

Stekes i 20-25 min – eller til dyp gyllen brun. La ringe hvile i 2 min før du legger den over på et fat. Pynt med fersk basilikum.

Som tilbehør hadde jeg en most avokado, hakkede cherrytomater og lime.

12717312_10153826295401970_4586910297454550566_n

Smakelig måltid ❤

Legg gjerne igjen en kommentar <3

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s