Gresk kjøttgryte – Stifado <3


Heisann, håper det står bra til.

I dag har det vært kjempefint vær, men litt kjølig da. Så i dag tok jeg t-banen opp til Frognerseteren og gikk ned igjen til Holmenkollen t-banestasjon. Det er skikkelig glatt mange steder, så man må være forsiktig når man er ute å går. Men, men det viktigste for meg er å komme seg ut, og at det ikke er så iskaldt – var veldig deilig med sol da 🙂
Var jo litt artig å se at de gjorde i stand til skiVM der oppe. Under ser dere noen bilder fra turen ->

Ønsker dere en fortsatt fin kveld ❤

Vel hjemme fra turen min lagde jeg en gresk kjøttgryte, så utrolig lenge siden jeg hadde spist gresk mat de har jo egentlig masse god mat. Jeg har reist en del, og vært flere steder i Hellas blant annet Athen, Egina, Samos og Kreta. Begynner å bli mange år siden jeg var i Hellas nå, kunne gjerne tenkt meg en tur tilbake til Kreta. Her er noen bilder fra Kreta turen ->

Stifado er nesten som nasjonalretten å regne i Hellas.  Stifado er i utgangspunktet en langtidskokt kanin- eller lammegryte med løk, tomat, kanel og andre aromatiske kryddere.

Jeg lagde en kjappere variant, brukte mørbrad biff som ikke har godt av å koke så lenge, men det ble veldig godt uansett.

Gresk oksegryte – Stifado 2 pers

12642691_10153810972106970_7353809735254495758_n

300 g mørbradbiff
1 løk
1 hvitløksfedd
1/2 dl olivenolje
1 dl rødvin
1/2 boks hakkede tomater
1 ss tomatpurè
1 dl vann
2 laurbærblader
1 ts allehånde
1 kanelstang
salt & pepper

Slik gjør du:

Skjær kjøttet i munnfulle store biter, brun det i stekepannen på sterk varme slik at det får stekeskorpe.

Jeg brukte jerngryten min surret finhakket hvitløk og løk i olivenolje. Så tilsatte jeg rødvin, tomater, tomatpure og vann og lot dette stå å putre i 5 min. Legg allehånde, laurbærblader og kanelstang i gryten  og la den småkoke under lokk i 10 min til.  Jeg satte på risen i mellomtiden og lagde litt salat ved siden av. Etter at blandingen hadde putret i 15 min  tilsatte jeg kjøttet og lot det koke i noen minutter. Om kjøttet kokes for lenge blir det seigt.

Smak til med salt og pepper.

Smakelig måltid ❤

Til dessert/ kveldskos ble det jordbær med pepper balsamico, rosepepper, gresk yoghurt og lime.

12688109_10153811068551970_1003199067137543223_n

 

 

 

Legg gjerne igjen en kommentar <3

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s