Sunnere fastelavensboller <3


Heisann, håper det står bra til. Nå er det en stund siden jeg har blogget, håper dere har hatt en fin start på uken og ei deilig helg. Nå har vi kommet til februar allerede tiden flyr.

I går gikk jeg lang tur på Bygdøy med ei venninne.  Her ser dere noen bilder fra turen, det er så utrolig fint lys for tiden.

Hadde noen venninner på middag på lørdag, og da lagde jeg deilig kyllinggryte med paprika, rødløk og hot mangosaus og espresso sjokolademousse, ble veldig godt.

Oppskriften på kyllingretten fant jeg på Trine`s matblogg http://trinesmatblogg.no/2015/08/25/kylling-og-paprika-med-hot-mangosaus/
og oppskriften på moussen fant jeg på Tine http://www.tine.no/oppskrifter/desserter/fromasj-og-mousse/enkel-sjokolademousse

Til søndag er det fastelavn, og det markeres jo tradisjonelt med nystekte boller fylt med luftig krem og syltetøy. Og i den anledning har jeg laget boller med en sunnere vri 🙂

Sunnere fastelavensboller – 24 stk

sunneboller

50 g smør
5 dl lettmelk
3 dl kesam
1 dl sukker
1 pk fersk gjær eller tørrgjær
½ ts salt
1 ts kardemomme
5 dl fibramel
3 dl havremel
Ca. 5 dl hvetemel

1 egg til pensling

Slik gjør du det :

Smelt smøret og tilsett melken og la det bli fingervarmt (37° C). Smuldre gjæren i en bakebolle, og hell på den lunkne væsken i bollen med gjær og rør ut gjæren. Tilsett kesam, sukker, kardemomme, salt  og mesteparten av melet. Jobb med deigen til den blir smidig, og ikke klissete. La den heve på et lunt sted i ca. 45 min.

Ha deigen på bakebordet, del deigen i to og trill pølser. Del hver lengde i ca. 12 emner og trill boller slik at de blir like store. Etterhev tildekket på et lunt sted, til dobbel størrelse, ca 30-45 min.

Pensle bollene med sammenvispet egg og stek i stekeovnen på 225 C i 8-10 min. Steketiden kan variere fra ovn til ovn, sjekk med et steketermometer når kjernetemperaturen er 96 C er de ferdige. Bollene avkjøles på rist.

Fyll:

Visp 1 pk fløte med 1 ss sukker og 1 ts vaniljesukker. Del de avkjølte bollene i to og fyll kremen i bollene eller server i en skål ved siden av. Du kan også ha litt lettsyltetøy på bollen før du tar på kremen.

fastelavnsbolle

Happy baking – Enjoy ❤

 

 

En kommentar om “Sunnere fastelavensboller <3

Legg gjerne igjen en kommentar <3

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s