Eltefrie rundstykker med solsikkekjerner, sesam- og linfrø <3


Heisann, da er det helg igjen. Håper dere har hatt en fin uke så langt 🙂

Det ble dessverre ikke noen premie i Norges beste bakst, men uansett så er jeg jo fornøyd med å ha kommet til finalen (topp ti) med så mange bidrag som de hadde fått inn.

Var moro å få tilsendt førsteutkastet til LavFODMAP – Folkets favoritter, og se min oppskrift og bilde på trykk. Kokeboken blir utgitt i januar av Frisk Forlag.

I går rørte jeg sammen deigen til eltefrie rundstykker, som jeg bakte ut i dag. Eltefrie rundstykker er enkelt  å lage og så er de utrolig gode !! Det krever  bare en god dose tålmodighet og litt planlegging, resten gjør seg selv.

Ønsker dere en fortsatt fin kveld og god helg 🙂

Eltefrie rundstykker m solsikkekjerner, sesam- og linfrø – 12 stk

12196202_10153626126246970_5377599459792268063_n

½ ts tørrgjær
200 g hvetemel
200 g grovbakst
4 ss linfrø
4 ss sesamfrø
1 ss honning
1 ½ ts salt
3 dl vann

Solsikkekjerner til pynt

Slik gjør du :

Dag 1
Ha alle ingrediensene i en bakebolle, og bland godt sammen. Deigen skal være ganske løs, men ikke flyte utover. Dekk bollen med plast, og la heve i romtemperatur over natten eller i 12-20 timer.
Dag 2
Legg et bakepapir på kjøkkenbenken og dryss mel utover. Hell deigen ut på bakepapiret. Strekk ut deigen ut og brett den inn mot midten et par ganger. Legg deigen med skjøten ned på bakepapiret. Dekk over deigen med et kjøkkenhåndkle, eller en stor bakebolle, og la etterheve i cirka 1 time.

Sett ovnen på 250 grader en halvtime før du skal steke rundstykkene. Sett samtidig inn en stekeplate, slik at den blir oppvarmet.

Bruk en deigskrape eller en skarp kniv og del deigen tolv emner. Legg deigemnene forsiktig over på et bakepapir. Ta ut den varme stekeplaten og dra bakepapiret med rundstykkene forsiktig over på den. Sett stekeplaten nederst i ovnen, og stek i fem minutter før du skrur ned til 210 grader. Stek videre i 10–15 minutter.
Avkjøles på rist.

index

Legg gjerne igjen en kommentar <3

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s