Grove havrekjeks <3 ha en fin tirsdag


Heisann, håper dere har hatt en fin uke så langt. Det regner en del her i Oslo i dag, tenkte jeg skulle få gått meg en tur når det roer seg.

Som dere sikkert har fått med dere er jeg en skikkelig ostemus. Noe som en del av dere sikkert ikke visste om meg, er at jeg har vært Ost- og fiskesjef på Mega for veldiiiiiiiiiiig mange år siden. Husker at jeg var på ostekurs hos Oluf Lorntzen.

Nå har jeg en del ost i hus etter Matstreif, og hva passer vel da bedre enn å bake noen deilige kjeks til.

Ønsker dere en fortsatt fin dag 🙂

Grove havrekjeks – 14 stk

10533453_10153546077516970_7058414278645037867_n

100g mykt smør
1 dl sukker
1 ts vaniljesukker
2 dl havregryn
1 1/2 dl ruggryn
1 1/2 dl grovbakst
1 egg
1 neve valnøtter, hakket
1 neve tørkede tranebær, hakket

Start med å blande smør og sukker hvitt, tilsett så resten av ingrediensene. Form deigen til små kjeks med ønsket form (jeg presset en skje med deig ned i en stjerneformet form) på bakebrettet. Stekes i ovnen på 180 C i ca 15 min, avkjøles på rist.

Disse kjeksene er kjempegode med brunost eller Kvitlin/ Balsfjord (hvit geitost)

Om du ikke gidder bake selv så er disse toastene fantastisk, smakte dem på Matstreif. Den inneholder dadler, gresskarfrø og hasselnøtter m.m og den passer utmerket til ost av ulike slag.  Jeg smakte den på standen til Ostekompagniet og da hadde de ulike typer chevre til.

image3

Nå er det lenge siden jeg har ost, kjeks & vin party, det er jo veldig koselig og godt da 😉

images2

 

Legg gjerne igjen en kommentar <3

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s