Jordbærkake (Fraisier) – 17.mai kake <3


images5

God lørdagsmorgen ❤ håper dere har hatt en fin helg så langt. Jeg hadde fastedag i går, men glemte meg litt og smakte på eggekremen til kaken og spiste litt marsipan så da blir det fastedag i dag i stedet.

I går prøvde jeg meg på Pascals Fraisier for første gang, ser jeg jo ikke slik ut som hans i det hele tatt.

Jordbærkake (Fraisier) oppskrift fra Pascal

10410408_10153233723311970_4779225079668460947_n

Kakebunn:

125 gram sukker
125 gram hvetemel
4 egg
1 toppet ts bakepulver

Visp egg og sukker til eggedosis. Ikke ha for høy hastighet da det vil vispe inn for mye luft. Eggedosisen skal være hvit og luftig når den er ferdig. Sikt inn mel og bakepulver og vend forsiktig inn i eggedosisen. Det kommer til å bli “lommer” med mel så pass på at alt er ordentlig blandet, men gjør det forsiktig! Smør en 22 cm rund springform med smør og hell røren ca. 3 cm opp på kanten. Stek på 180 grader i ca. 30 min.

Avkjøl på rist og deles i to.

Krem til fyll: (jeg synes det ble litt lite krem så neste gang skal jeg lage dobbel porsjon)

250 g melk
75 g sukker
30 g maisenna
2 eggeplommer
125 g mykt smør

Pisk eggeplommer og sukker i en bolle.
Tilsett maisenna og bland. Ha i kokende melk og rør godt. Hell blandingen over i en kasserolle og kok opp mens du rører hele tiden! La det koke i ca 2 min under omrøring med visp. Ta av platen og tilsett halvparten av smøret. Avkjøl blandingen i kjøleskapet til den er helt avkjølt. Etter avkjølingen heller du blandingen over i en bolle og legger i resten av smøret. Visp det hele sammen i en kjøkkenmaskin til kremen får en luftig konsistens og blir hvitaktig.

Lake:

100 gram vann
50 gram sukker
1 vaniljestang -skrap ut frøene

Kok opp vann, sukker og vaniljestangen – skrap ut frøene etter oppkok.

images3

Montering:

250 gram jordbær middels store

Kutt jordbærene i to legg dem langs innsiden av en 22 cm form.

Skjær kakebunnen i to og tilpass til at den får plass i midten av jordbærene. Dynk kakebunnen med laken ved hjelp av en pensel. Smør halve kremen utover kakebunnen. Press litt på siden så kremen fordeler seg mellom jordbærene. Legg så jordbær over kremen. Legg litt krem over jordbærene og den andre kakebunnen over. Pensle med lake. Smør resten av kremen utover kakebunnen og bruk en spatel eller lignende for å få en jevn overflate. Sett kjølig i minst 3 timer.

Pynt etter ønske ❤

Jeg kjevlet et tynt lag marsipan som jeg la over toppen, tre ferske jordbær og blåbær ja ga dem et lite gulldryss og siktet til slutt litt melis over.

Ble en ganske fin 17.mai kake synes jeg med tanke på at det var mitt første forsøk. Jeg har søkt meg inn på Hele Norge Baker, og om jeg skulle bli valgt ut må jeg nok øve mer på denne kaken med flere + kakepynting.

Ønsker dere en deilig helg og god 17. mai – dette var en ganske omfattende kake, og måtte lage kremen to ganger siden den brente seg litt først (ikke tykkbunnet nok kjele)

17mai

En kommentar om “Jordbærkake (Fraisier) – 17.mai kake <3

Legg gjerne igjen en kommentar <3

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s