Oh lykke – nytt Tara i posten


images

Bladet inneholder mange bra oppskrifter og fine klær. Deler noen av oppskriftene med jordbær med dere som jeg har tenkt å lage selv, siden jordbær er det som er sommer for meg 🙂

Bløtkake med hyllebærmousse

2 eggehviter
1 dl sukker
100 g miks av nøtter og tørket frukt

Hyllebærmousse:
5 plater gelatin
2 eggehviter
1/2 dl sukker
2 dl kremfløte
2 dl vaniljeyoghurt
1 dl konsentrert hyllebærsaft
2 ss presset sitronsaft
2 ts finrevet sitronskall

Pynt:
friske jordbær

Slik gjør du:
* Sett ovnen på 100 C. Stivpisk eggehvitene. Ha i sukker og pisk til en blank marengs. Smør deigen ut på en stekeplate dekket med bakepapir, en sirkel på ca 24 cm i diameter. Stek nederst i ovenen i ca 1 time. Ta den ut, la den kjølne og løsne kakebunnen forsiktig fra papiret.

* Mousse: Legg plastfolie stramt over bunnen av en springform, ca 24 cm i diameter. Bløtlegg gelatinen i 5 min. Stivpisk eggehviter og sukker. Stivpisk kremfløten i en annen bolle. Bland pisket krem med yoghurt, og bland deretter forsiktig nedi de piskede eggehvitene.

* Smelt gelatinbladene i 1/2 dl hyllebærsaft i en kasserolle. Ta kasserollen av platen. Hell i resten av saften, sitronskall og -saft. Hell blandingen i en tynn stråle ned i moussen under omrøring. Hell moussen over i formen og rist den lett slik at moussen blir fordelt. Sett kjølig i minst 4 timer.

* Grovhakk nøtteblandingen og strø over moussen. Legg marengsbunnen over. Hvelv formen over på et fat, løsne formen og fjern plasten. Pynt med halve jordbær.
~

Jordbærhonning

Smaker spesielt godt til hvit geitost, som f.eks Lykle eller Chèvre. Prøv den også i teen og som pålegg på scones eller sammen med vaniljeiskrem. Den holder seg minst en måned i kjøleskapet.

200 g jordbær
300 g honning

Slik gjør du:
* Rens og skjær jordbærene i skiver. Ha dem i en kasserolle og la dem småkoke i ca 20 min. (dette gjøres for å dampe bort en del av væsken og få mer konsetrert smak) Miks glatt med en stavmikser.

* Rør inn honningen og la den smelte ved svak varme. Obs! ikke la honningen bli varmere enn 60 C, for da mister den mye av sine gode egenskaper.

* Hell jordbærhonningen over på et godt vasket glass og oppbevar den i kjøleskapet.
~

Sommerens første syltetøy

Hvis du lar jordbær, rabarbra stå i kjøleskapet i 2 døgn, blir alle smakene mer fremhevet fordi bær- og fruktbitene fylles med sukker. Syltetøyet får da ekstra god smak og konsistens.

300 g jordbær
300 g rabarbra
500 g sukker

Slik gjør du:
* Rens og skjær jordbær og rabarbra i skiver. Bland det med sukker. La det stå tildekket og trekke i kjøleskapet i 2 døgn.

* Kok opp jordbær, rabarbra og sukker i en kasserolle, og la det småkoke i 45-60 min. Rør om av og til. Sjekk syltetøyet ved å helle 1 ts syltetøy på et kaldt fat. La det kjølne. Dra sjeen gjennom syltetøyet, hvis det ikke renner sammen igjen er det ferdig.

* Hell syltetøyet over iet godt rengjort syltetøyglass og oppbevar det i kjøleskapet.

~

images

2 kommentarer om “Oh lykke – nytt Tara i posten

  1. Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book in it
    or something. I think that you can do with a few pics to drive the message
    home a little bit, but instead of that, this is magnificent blog.

    A great read. I will definitely be back.

    web site – Graig –

Legg gjerne igjen en kommentar <3

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s