Gro din egen avokadoplante


Avokadoplante
Forhåpentligvis blir den seende sånn ut

Heisann, håper det står bra til og at dere hadde en fin fridag i går på Kristi Himmelfarts dag, her i Oslo bøttet det ned, men i dag skinner solen igjen da 🙂

Det er ikke bare matlaging som foregår her i huset om dagen.  Jeg elsker avokado, men tidligere har steinene bare gått i søpla, men så kom jeg over et tips om at det går an å plante dem på God morgen Norge, og det måtte jeg selvsagt prøve !

Dette er en prosess som tar tid, så ikke gi opp. For å lykkes trengs det en stor dose omsorg og tålmodighet.Så nå er jeg spent på om dette skal gå veien.

Ønsker dere en fortsatt fin dag og god helg ❤

~

Gro din egen avokadoplante

61618004_10157021273551970_6374915190315548672_n

Dette trenger du

Avokado
Tannpirkere, 3 stk til hver stein
Små vannglass
Vann

Slik gjør du det, steg for steg :

Kjøp inn økologiske avokadoer, det er lurt med flere slik at du er sikker på at du får noen til å spire.

Del avokadoene i to uten å skade stenene for mye, ta bort avokadokjøttet og skyll steinen grundig, alt kjøttet må bort for å forhindre at det blir mugg.

Stikk tre tannpirkere inn i steinen. Stikk dem inn fra hver sin kant rundt «magebeltet» på steinen. Steinen er ikke helt rund, den har en tupp/spiss på den ene siden og er litt mer butt på den andre siden. Den butte siden skal ned i vannet.

Heng steinen i et glass med vann, minst 1/3 av steinen må dekkes med vann.

Skift vann og skyll av steinen i friskt vann annenhver dag.  Ikke bruk for kaldt vann. Sjansen for at steinen spirer og trives øker om man tilfører steinen masse oksygen ved å skifte vann og fjerne algebelegget på steinen og i glasset, så ofte som mulig.

Spiring. Etter ca 4-6 uker skal steinen sakte sprekke opp på langs. Etterhvert kan du se at det kommer ut en grønn spire som strekker seg oppover, og en rot som går ned i vannet. I tillegg kommer det brune skallet på steinen til å flasse av.

Sett planten i jord. Når spiren har fått noen blader, og roten har blitt stor og sterk, kan du plante avokadoplanten over i en potte med jord.

Bruk en potte med minst 10 cm diameter, og næringsrik jord. Lag et stort hull i jorden og sett roten ned. Begynn så forsiktig å fylle på med jord rundt roten, vær forsiktig så du ikke knekker roten, fyll jord til ca midten av steinen.

Sett planten et lunt sted med mye lys, og gi den rikelig med vann.

Toppe planten. Det kan være lurt å toppe planten over 3 eller 4 bladet, for å få den til å lage flere grener. Da kniper man av det øverste toppskuddet av planten, og lar de nederste bladene være.

Potte om. Avokadoplanten vil ha større potte og mer jord etterhvert. Det er vanlig at den vil ha større potte ca. en gang i året.

Lykke til ❤

main-qimg-04cd668b0e2e2a047834f08eb0b8e8f6.jpg

~

 

Legg gjerne igjen en kommentar <3

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s