Gulrot og mais suppe med safran a`la Søstrene Isachsen


Heisann, håper det står bra til og at dere har hatt en fin helg så langt 🙂

I går var jeg i bursdagen til ei venninne, i dag er jeg invitert bort på middag hos ei venninne og på søndag skal vi feire en 30 åring. Det er veldig koselig å bli invitert bort og bli servert asså ❤

Jeg har ikke noen store planer for 17. mai foreløpig. Siden jeg fortsatt ikke er helt ferdig med å male stuen min, så synes jeg det er litt for kaotisk her til å invitere mange gjester. Har dere noen planer for dagen ? Jeg synes det er en fin tradisjon med 17. mai frokost og jeg har arrangert det mange ganger.

Her om dagen lagde jeg en deilig suppe fra boken Søstrene Isachsen supper, boken kan virkelig anbefales. Under finner dere oppskriften ->

Ønsker dere en fortsatt fin dag og helg ❤

~

Gulrot og mais suppe med safran a`la Søstrene Isachsen ~ 4-6 porsjoner

59859032_10156970555381970_6044900507565162496_n

2 ss smør
1 gul løk
1 bunt gulrøtter, ca 8 stk
en liten klype safran
salt
1 ts 1 boks maiskorn
1 dl kyllingkraft eller buljong (for vegetarisk suppe bruk grønnsakskraft eller buljong)
1 dl creme fraiche
fersk koriander

Slik gjør du det :

Skrell og kutt løken i terninger, og surr den i smøret i en stor kjele. Skrell og skyll gulerøttene og skjær dem i terninger. Ha dem i kjelen i sammen med løken. Rør rundt slik at gulrøttene også  blir dekket av smøret. Ha i salt, sukker og safran og la det surre litt til, ha i maisen.

Kok opp kraften/buljongen og hell en tredjedel av denne over grønnsakene, ha på lokk. Rugg litt på gryten av og til. En god del av væsken vil nå fordampe og resten vil binde seg til smøret, noe som gir den en glinsende og glassaktig utseende. Denne teknikken kalles å glassere. Etter ca 7-10 min er gulrøttene møre , tilsett resten av kraften og creme fraiche.

Kjør blandingen glatt i en blender eller med en stavmikser. Serveres med grovhakket koriander/ oregano jeg hadde noen maiskorn på toppen før servering, du kan også legge til side noen gulrot biter til pynt, før du moser dem.

Smakelig måltid ❤

~

 

Legg gjerne igjen en kommentar <3

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s