Lussekatter a’la Paul Hollywood


Hei på dere, håper det står bra til. Nå er det faktisk bare ni dager igjen til julaften, jeg jakter fortsatt på julestemning.

Gikk meg en tur i Botanisk hage i går, som er helt magisk om dagen også bakte jeg lussekatter på onsdag. Brukte oppskriften fra BBC Food ~Paul Hollywood, my baking hero. Makan til sjarmerende fyr, digger det nye programmet hans hvor han besøker andre land for å se deres baketradisjoner.

For å lykkes med baksten er det viktig å bruke nøyaktige mål, jeg bruker digital vekt med desilitermål – veldig kjekt.

Jeg lagde en krans med hjerter istedet for de tradisjonelle lussekattene – skulle lagt ut oppskriften i forigårs, men jeg har hanglet i flere uker nå så tar dagene som de kommer. Bloggen min er jo bare en hobby, jeg baker og lager mat for at jeg elsker det. Planen om å dele mange fine oppskrifter med dere, blir ikke sånn jeg hadde tenkt det i år.

Ønsker dere en fortsatt fin dag ❤

~

Lussekatter – 24 stk

lusekatt2 1/2 dl melk
1 ts safran tråder, alternativt kan du bruke økologisk Gurkemeie fra f.eks Helios
50 g usaltet smør
500 g hvetemel
1 ts salt
7 g tørrgjær
50 g sukker
100 g Kvarg eller Skyr
1 eggeplomme til å glasere bollene, helst økologisk
24 rosiner

Slik gjør du det:

Varm melken i en liten gryte over lav varme til det forsiktig dampes opp. Tagryten av varmen, tilsett saffrontrådene og smør og sett det til side i ca 10 min.

Hell melet i en stor bakebolle, tilsett deretter salt på den ene siden av bollen og gjær på den andre (salt dreper gjæren så de skal ikke blandes), tilsett sukkeret.

Bland inn den safran melken i bollen med mel, og tilslutt tilsetter du kvarg/Skyr. Dette er det jeg liker best med Paul Hollywood, rør blandingen med fingrene til den blir til en myk deig og bakebollens sider er rene.

Så heller du deigen på en melet benkeflate og knar den med nevene i 5-6 min, eller til deigen ikke lenger er klebrig og har en glatt silkeaktig overflate.  Legg deigen i en lettoljet bolle, dekk bollen med plastfolie og sett den på et lunt sted i 1 1/2 -2 t, eller til deigen har fått dobbel størrelse.

Pensle deigen med vegetabilsk olje og dust over litt mel.

Når deigen er ferdig hevety slår du den tilbake og deler den opp i 12 jevnstore biter. Rull ut tynne pølser og form til S`er eller hjerter.

Lag en annen fire stykker av deig i S-former, men denne gangen smelter du bare enden av S-formene på seg selv, i stedet for å spole dem tett. Plasser to av S-formene på en av de tilberedte bakervarer, og legg de andre to på toppen av dem for å lage kryssformer.

Legg deigstykkene på en bakepapirkledd plate, dekk med plastfolie og et kjøkkenhåndkle og la det etterheve i 30 – 45 min på et lunt sted eller til de har hevet til dobbel størrelse.

Forvarm ovnen til 200 C / 180 C ved varmluft.

Når de er ferdig hevet pensler du dem med den vispede eggeplommen og pynter med to rosiner på hver lussekatt.

Lussekattene stekes midt i ovnen i 12-15 min,  eller til lett gyldenbrune og gjennomstekte. Avkjøles på rist – jeg dustet litt melis over mine.

Happy baking ❤

~

En kommentar om “Lussekatter a’la Paul Hollywood

Legg gjerne igjen en kommentar <3

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s