Grønn curry kylling


Heisann, håper dere har hatt en fin uke så langt. Desember er jo en typisk bakemåned for min del. Men på søndag lagde jeg en skikkelig velsmakende Thai okyllingcurry med sukkererter, kaffir lime blader, lime og koriander. Under finner dere oppskriften ->

Ønsker dere en fortsatt fin dag ❤

~

Grønn curry kylling – 3-4 pers

24775172_1490978667646599_4400879596830462826_n.jpg

 

3 kyllingfileter, ca 600 g
nøytral olje til steking
1 ss sukker
3 kaffir lime blader
1 boks kokosmelk
1 ss thai fiskesaus
2 ss grønn curry paste
1/2 lime juicen fra denne
koriander, håndfull grovhakket eller så kan du bruke den frosne finhakkede fra Findus
1 pose sukkererter
smak til med salt

lime skiver til garnering + evt spiselige orkideer

Slik gjør du det:

Gi sukkerertene et rask oppkok og legg dem over i isvann, del dem i to på langs.

Varm opp oljen i en wokpanne eller stor stekepanne. Tilsett den grønne karripastaen og sukkeret, la det steke på ganske høy varme i 1 minutt, rør om jevnlig slik at det ikke svir seg. Reduser varmen litt og rør kyllingbitene og limebladene inntil de er dekket av karri pasten.

Tilsett kokosmelken og fiskesausen og gi det et oppkok, reduser varmen og la det stå å småputre i 25-30 min til curryen har tyknet litt og kyllingen ikke er rå. Rør inn sukkererteme, koriander og limejuicen.

Garnér med lime skiver og gjerne spiselige orkideer, jeg hadde byggris til. Men man kan jo også ha vanlig ris, nudler eller brød til.

Smakelig måltid ❤

~

 

2 kommentarer om “Grønn curry kylling

  1. «Howdy I am so delighted I found your site, I really found you by error, while I was looking on Digg for something else, Regardless I am here now and would just like to say kudos for a marvelous post and a all round interesting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to look over it all at the minute but I have bookmarked it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more, Please do keep up the awesome job.»

Legg gjerne igjen en kommentar <3

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s