Deilige myke cookies med hvit sjokolade og tranebær


Heisann, ja da er det sannelig desember igjen da, håper dere har hatt en fin dag så langt. Jeg har gått meg en tur, nå gjør ikke tåa så vond lengre heldigvis, svingte meg en tur via Barnas bondegård på Kampen som skal ha åpen julegård i morgen, men det var stengt. Fikk likevel lurt meg til å ta noen bilder via gjerdet..

På søndag er det faktisk første søndag i advent og bare tre uker igjen til jul. Får jo litt julestemning nå som det er hvitt ute, men i følge værværselet så blir den ikke liggende. 

Jeg er jo ganske julete av meg og baking er min store passion, så her kommer det en oppskrift på deilige myke cookies som jeg bakte i går. Jeg liker de tradisjonelle julekakene også, men synes det er gøy å variere litt.

Ønsker dere en fortsatt fin første desemberdag og ei riktig god helg ❤

~

Myke cookies med hvit sjokolade og tranebær- 2 brett

24296369_10155726352341970_4771006954275151659_n.jpg

 

170 g smør, usaltet og myknet til romtemperatur
150 g brunt sukker
50 g sukker
1 stort egg, romtemperert
2 ts vanilje ekstrakt
250 g hvetemel
2 ts maizenna
1 ts natron
1/2 ts salt
135 g hvit sjokoladeflis/knapper eller grovhakket sjokolade
10o g tørkede tranebær

Slik gjør du det:

 

Bland sammen mel, maizenna, natron og salt i en egen bakebolle til det er godt blandet. Ved lav hastighet blandes sakte inn de våte ingrediensene til det er ordentlig blandet. Deigen blir ganske tykk. Tilsett hvite sjokoladeflis og tørkede tranebær blande på lav hastighet i ca 5-10 sekunder til jevnt utbetalt. Dekk deigen tett med aluminiumsfolie eller plastfolie og la den avkjøles i kjøleskapet i minst 2 t eller over natten. Avkjølingen er nødvendig for at deigen skal få satt seg skikkelig.

Ta kakedeigen ut av kjøleskapet og la den ligge i romtemperatur i 10 min – om deigen har ligget lengre enn 2 t til kjøling kan du la den ligge i rometemperatur i ca 1/2 t. Dette gjør at kakedeigen er lettere å rulle ut.

Forvarm ovnen til 175 C, kle to stekebrett med bakepapir eller silikonmatter.

Når deigen er avkjølt, blir den litt smuldrete men ved å jobbe den litt sammen med hendene blir den myk og du kan forme små baller. Scoop og rull baller av deigen, ca 1 ss av deigen til hver cookie, i baller. Legg 10 – 12 på hver bakeplate. Stekes midt i ovnen ett og ett brett i 8-10 min, de skal være lett gyldenbrune. La de avkjøles på brettet før du legger dem på en rist, de er myke før de får satt seg.

Hvis kakene er for oppblåste, prøv forsiktig å trykke dem ned med baksiden av en skje. De vil da bli litt flatere når de kjøler seg ned.

Kakene kan oppbevares i en krukke, kakeboks eller fryses.

Happy baking ❤

~

 

 

 

5 kommentarer om “Deilige myke cookies med hvit sjokolade og tranebær

  1. «I am really inspired together with your writing skills as neatly as with the structure to your blog. Is this a paid theme or did you modify it your self? Either way stay up the nice quality writing, it’s rare to look a nice blog like this one these days..»

  2. Tilbaketråkk: Google

Legg gjerne igjen en kommentar <3

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s