Strikkede bomullskluter


Heisann, håper det står bra til og at dere har hatt ei fin jul 🙂

Jeg koste meg på Fagernes noen dager isammen med min søster, hennes samboer, tanten og fetteren vår, vi var heldig og fikk hvit jul. Vi kom oppover fredag kveld og dro igjen søndag kveld.

På julaften hadde vi langtidsstekt ribbe, som ble skikkelig saftig og god her finner dere oppskriften -> Hobbykokkens juleribbe, og på 1. juledag hadde vi deilig pinnekjøtt dampet på mandelpoteter her finner dere oppskriften ->  Godtno pinnekjøtt, utradisjonell vri.

I går var jeg på kino og så den siste Star Wars filmen, ellers har jeg bare slappet av i romjula. Skal hjem til ei venninne på nyttårsaften i sammen med noen andre venninner.

Jeg har fått strikket noen flere kjøkkenkluter og flettet noen flere kurver i romjula, koselig å være litt kreativ.

På nyåret må jeg begynne på lakarbo igjen, har blitt litt mange utskeielser før jul og i jula.

Ønsker dere en fortsatt fin romjul ❤

~

Strkkede bomullskluter

Dette trenger du:

  • 50 gram bomullsgarn pr. klut
  • Pinne 4 mm

Slik gjør du:

Den hvite kluten er strikket i perlestrikk ruter  legg opp 42 masker, strikk en omgang rett på første og siste pinne før du feller av (kantlinje), og strikk to masker rett og to vrang. På neste pinne strikker du rett over vrang, så strkker to omganger slik at det blir vrang over rett osv. Når du syns kluten er lang nok, den skal være like lang som bred, så fell av men  pass på å ikke felle for stramt, fest trådene !

Den beige kluten er vanlig perlestrikk legg opp 42 masker, strikk en omgang rett på førte og siste omgang før du feller av (kantlinje),  og strikk annenhver maske rett og vrang. På neste pinne strikker du vrang over rett osv. Når du syns kluten er lang nok, den skal være like lang som bred, så fell av men  pass på å ikke felle for stramt, fest trådene !

Den røde kluten legg opp 42 masker, strikk en omgang rett på førte og siste omgang før du feller av (kantlinje) er samme som den hvite men her bruker du tre masker rett og tre masker vrang i tre omganger, før du strikker rett tre masker vrang over de rette og tre masker rett over de vrange i tre omganger osv. helt til du har oppnådd ønsket lengde på kluten. Fell av men pass på at det ikke blir for stramt, fest trådene !

Den lilla kluten legg opp 42 masker strikk en omgang rett på førte og siste omgang før du feller av (kantlinje), og strikk 2 masker rett og 1 maske vrang, og 2 vrang og en rett på annenhver omgang, helt til du har oppnådd ønsket lengde på kluten. Fell av men pass på at det ikke blir for stramt, fest trådene !

Happy knitting !

~

 

Legg gjerne igjen en kommentar <3

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s