Heisann, i går var jeg på et arrangement via Arcus på Vinslottet bak slottet.
Hadde med meg ei venninne, så det var jo ekstra koselig. Traff på en del kjente fra tidligere arrangementer også via Magnor, så det var jo et hyggelig gjensyn.
Akevitt har ikke vært min favoritt jeg er mer en vindame, men nå har jeg virkelig fått sansen for det 🙂
Den 29. årgangen av Gilde juleaquavit kombinerer norsk kultur med smaker, krydder og tradisjoner fra fire verdenshjørner, noe som setter et helt spesielt preg på årets utgave. Med den unike Solerametoden sørger Arcus samtidig for å spare en andel juleaquavit hvert år, som benyttes som base for neste årgang. Det betyr at 2016-årgangen av Gilde juleaquavit inneholder dråper helt fra første utgave, utgitt i 1988.
Gudfaren av norsk akevitt, Halvor Heuch intruduserte årets utgave og fortalte om arbeidet bak årets juleaquavit. Vi fikk smake begge, den ene er lagret fem år og den andre i to år. Min favoritt er den eldste, om du tar den til kaffen istedet for cognac slipper du også tungt hode dagen etter.
Opinion presenterte en helt fersk undersøkelse om nordmenns vaner med juletradisjon og akevitt, og det er en myte at det er bare middelaldrende menn som liker akevitt. Damer er også glad i akevitt, og på dette arrangementet var det overraskende mange damer..
Her ser dere noen bilder fra arrangementet som var veldig koselig med deilig mat fra Flying Culinary Circus og smaking av edle dråper og en fantastisk god coctail Akevitt sour.
Vi fikk med oss hver vår goodie-bag med Gilde juleaquavitt og to nydelige akevitt glass. Lucky girls 🙂
Ønsker dere en fortsatt fin dag og god helg ❤
~
Gilde juleaquavit sour – 1 person
4 cl Gilde juleaquavit
2 cl sitronjuice
2 cl appelsinjuice
1.5 cl brunt sukker
Eggehviten fra et egg
2 dråper Angostura bitter
Kanel
Appelsinskiver eller appelsinzest brent med brenner eller i stekovn
Slik drikker du akevitt. Tre tips fra akevittens far, Halvor Heuch
Akevitt bør ikke serveres i et tradisjonelt snapseglass eller spissglass, men gjerne i et tulipanformet glass, hvor aroma frigis og gir bedre smaksopplevelse.
En vanlig feil mange gjør, er å legge akevitten i fryseren før servering. Ikke gjør dette! Da mister du mange fine nyanser.
Akevitt smaker best ved en temperatur på ca. 18 grader. Du kan sette den i kjøleskapet 30 minutter før servering hvis nødvendig.
En kommentar om “Eksklusiv smaking av Gildes juleaquavit”