Gammeldags stikkelsbær pai


Heisann, håper det står bra til 🙂 Her om dagen lagde jeg en deilig pai med stikkelsbær, nå har bærene endelig kommet på torget her i Oslo. Få ting minner meg mer om lykkelige barndoms somre på Hellesylt med mormor enn stikkelsbær.

Pai er skikkelig sommermat, for et enklere alternativ kan man også lage en smuldrepai. Oppskriften finner dere under her  ->

Ønsker dere en fortsatt fin dag og sommer ❤

~

Gammeldags stikkelsbær pai

37290220_10156295461266970_3315885241238814720_n.jpg

Paideig
1,5 dl fin sammalt hvete
2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl sukker
100 g smør
1 egg

Fyll
5 dl hele stikkelsbær
1,5 dl sukker
1 ss revet fersk ingefær
1 appelsin, juicen og zesten (skall) fra denne
1/2 dl sagogryn
2 ss smør

Slik gjør du det:

Ha ingrediensene til paibunnen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. Klem deigen godt sammen med hendene.
Dersom du ikke har food processor kan du først smuldre smøret i det tørre, og deretter tilsette egget og klemme sammen deigen.

Trykk 2/3 av deigen ut i bunn og kanter på en smurt paiform (24 cm i diameter). La deigen stå og hvile kaldt i ca 30 min. Resten av deigen sparer du til lokket.

Prikk bunnen med en gaffel og forstek den i 10 min nederst i ovnen på 175°C.

Rens og skyll stikkelsbærene og bland sammen alle ingrediensene unntatt smøret i en kasserolle, la det varmes på middels varme i 5 min tildekket til stikkelsbærene sprekker. Ta av lokket og la det stå å småputre i ytterligere 10  min, sett til avkjøling mens du forsteker paiskallet.

Mens paiskallet forstekes ruller du ut pailokket jeg lagde et gitter, men du kan også ha helt pailokk. Om du vil ha et helt lokk, skjær et kryss på toppen slik at dampen kan slippe ut.

Når paiskallet er ferdig forstekt heller du stikkelsbær fyllet i og høvler 2 ss smør på toppen. Legg over pailokket, pensle med pisket egg og la paien steke i ytterligere 35 – 40 min til paien er gylden.

La paien avkjøles helt før den serveres, ha gjerne is eller pisket krem til.

Happy baking ❤

~

 

 

 

2 kommentarer om “Gammeldags stikkelsbær pai

  1. Hei Mariann! Så fin blogg! Tenkte jeg skulle prøve meg på stikkelsbær-paien din i dag, men bytter ut sago med litt potetmel (det må vel gå fint), og så tenkte jeg å legge vaniljekrem i bunnen, under stikkelsbærene. Tror du ikke det må gå greit? Klem fra Nina 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar <3

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s